wypłosz pospolity Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 nie zrekompensuje tego nawet najdłuższa noc w roku. sprowadzasz wszystko do mrugnięcia okiem w kieszeni kumulacje, mozaiki. spowolnij mnie teraz, zostań później pod nieobecność. opowiadasz o swoich neonach tak dobitnie, że takt w głowie, taktyka. dalej będzie cisza przez całą drogę choć ślina przynosi się na język sama tłumaczy o adiaforach bo słońce jakby częściej osiąga zenity.
Piotr_Płoszaj Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Bardzo zainteresował. Jeszcze nie wiem co dokładnie miał autor na myśli, ale zajrzę tu jeszcze, może potem mnie oświeci... Pozdrowionka przecieplaste:)
Judyt Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 no byłam i jestem drugi raz i dość ciekawy rys mozaikowy(: a nic nie pisnęłam, pozdra. ciepła
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Wypłoszu, cóż to jest adiafor? Uwierz mi - szukałem, może nie nazbyt długo, ale szukałem i nie znalazłem. Próbuję też dopasować elementy układanki, błyszczące są (to jest po prostu dobry wiersz), ale pasują do siebie bardzo luźno. Poszedłbym drogą: w poszukiwaniu straconego czasu. Albo: gdzie jest ta jedna godzina, która znikła ostatnio? No w każdym razie jakaś pętla czasowa, czy tak? Wprawnie to jest ujęte, tytuł świetnie współgra z pierwszym wersem. Tylko ta interpretacja się nie klei. Ale przyjemnie się czytało:) Pozdrawiam!
Baba_Izba Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 ładnie napisany, dobrze się czyta, ma swój fajniutki klimacik Pozdrowienia - baba
Tomasz_Piekło Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Bartoszu, znalazłem i to bez problemu. Chyba, że to nie o to chodzi. www.pl.wikipedia.org/wiki/Adiafora
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, szukałem w tym samym miejscu, ale gupi wpisałem "adiafor" i machnąłem ręką;) Niezły ten wiersz, poukłada się, już widzę światełko w tunelu.
wypłosz pospolity Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 dziekuje wszystkim za wglad i opinie. adiafora jako czyn moralnie obojetny. interpretacje sa bledne, ale moze to moja wina. nie umiem tego napisac inaczej a jak bedzie wprost, to tekst straci na wartosci, przestanie byc "poezja".. wydawalo mi sie, ze tekst nie jest zly, ale teraz to juz nie wiem :( pozdr, w.p.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko bez paniki;) Ja w każdym razie wiem, że nie przeczytałem bełkotu, tylko wiersz. A interpretacja? Ten problem zostaw czytelnikom.
drewniane palce Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 prawdziwie ale nie pospolicie. emocjonalnie ale nie tendencyjnie i nie banalnie. słowem- wewnętrzenie i ładnie. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi