taka tam chwila Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 tu był mój dom przyszedłeś bez słowa zabrałeś czas miejsce ślady wydeptanych ścieżek moje kości rozsiałeś tam gdzie wygodniej wyrwałeś z korzeniami ziemia nie da zapomnieć wchłonie się w pamięć z ust do ust przenoszona na mapie stron z gałęzi domem była więc ją zatrzymam ciepły aksamit brązów jak sukno pod ugiętymi kolanami soczystość zieleni czerni głębokich lśniących w jasnych dłoniach kobiet niczym kruszywa jest we mnie od gliny od ziarna w kiełkowaniu wzroście jest we mnie jak żywa tkanka pył ziemi pozbawiony plonu ojców początek zalążek synów -------------------- tu był mój dom przyszedłeś bez słowa zabrałeś czas miejsce ślady wydeptanych ścieżek moje kości rozsiałeś tam gdzie wygodniej choć tutaj był dom wyrwałeś z korzeniami stare olbrzymy ziemia nie da zapomnieć wchłonie się w pamięć z ust do ust przenoszona na mapie stron z gałęzi na gałąź domem była wiec smak jej zatrzymam ciepły aksamit brązów jak sukno najcenniejsze pod ugiętymi kolanami soczystość zieleni czerni głębokich lśniących w jasnych dłoniach kobiet niczym kruszywa jest we mnie od gliny od ziarna w kiełkowaniu wzroście jest we mnie jak żywa tkanka pył ziemi pozbawiony plonu ojców początek zalążek synów
Waldemar Talar Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja tak bym to widział -ale ty decydujesz podoba mi się ten wiersz Chwilo
taka tam chwila Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 No to tniemy ...smak tez wycięty ech , trudno ;) Waldemarze dziękuję dzie wuszko również miałam wrażenie ze przegadałam
Rachel_Grass Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 to prawda, jest przegadany nieco.
Kasiarzyna D. Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 oj, wcale nie... już jest dobrze. Przegadany był na początku, teraz jest już lepiej... :)
myślątko Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 a mnie sie bardziej ten 'przegadany' podobał :)
Kasiarzyna D. Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 obie wersje są ładne. Pierwsza była moim zdaniem bardziej obrazowa... nowej też nic nie brakuje. Najlepiej, żeby wystepował w dwóch wersjach ;)
Jego Alter Ego Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 takie tam gadanie;) wciąż za dużociepły aksamit brązów jak sukna pod ugiętymi kolanami w jasnych dłoniach kobiet niczym kruszywa te momenty na plus wszystko razem mnie przerosło, nie dla mnie niestety:( pozdrawiam /m.
myślątko Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 suknia :)) suknię się podkłada pod kolana klękając :)) musiałabyś zmienić na sukno, bo sukna kojarzą się bardziej z belami mat.
taka tam chwila Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 masz rację myślątko , sens i tak pozostanie Jego Alter Ego szanuję zdanie , przykro mi że Cię przerosło , dzięki za szczerość
taka tam chwila Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 miło mi IN pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi