degrengolada Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 wolę gdy jesteś kobietą maczaną w majonezie i mdłą kiedy nie jesz i pachnie ci z ust etanolem krawat gra z intonacją w berka bawi się twoja noga pod stołem drażnisz mnie stopą kobietą kłamiesz mylisz i wiesz że zbliża się koniec mężczyzn i psów kobieto nad stawem jest wszystko głębokie więc lubisz tam być kobieto pijąca matko mdlejąca dziewico z obrazka wyduś z siebie największą dziwkę wyduś ten gniew kiedy płytko sprzedajesz się za raz za drugim odchodzisz
e-m-e-m Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 ... i przyszła kobieta upadła i całą golonkę mi zjadła
Marcin Gałkowski Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 hmm, przedramatyzowałeś:) chociaż miejscami nawet się spodobał. niepotrzebne powtórzenia. pierwsza strofka IMO najciekawsza. tnij zbędne słowa, bo mnóstwo ich tu. jeśli już, to zostawiłbym tyle: wyschnięta na pieprz wolę gdy jesteś kobietą kiedy nie jesz i pachnie ci z ust etanolem twoja noga bawi się pod stołem drażnisz mnie stopą kłamiesz mylisz wiesz że zbliża się koniec mężczyzn i psów nad stawem wszystko głębokie lubisz tam być wyduś z siebie dziwkę wyduś ten gniew kiedy płytko nie wiem, czy teraz lepiej, ale tak bym to widział:) pozdrawiam
Pan poeta 2 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. choć wiersz zły nie jest, mnie nie wyciąga): pozdr
Rehabilitate K. Cecherz Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 stylistycznie może tu nie urzeka ale niezwykle szczery podoba mi się ;)
zdzisław dyrman Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Nie przekonuje mnie takie budowanie nastroju, ekspresji. "stopą/kobietą", "kłamiesz mylisz i wiesz". Wyliczenia i powtórzenia, to buduje we mnie wrażenie ubóstwa tekstu. "Zbliża się koniec mężczyzn i psów"??? To przykład przekombinowania, mogę tylko przyjąć, że to jakieś bardzo prywatne skojarzenie, chyba że nie kojarzę jakiegoś motywu mężczyzn i psów. Miasto i psy - to jasne, ale mężczyźni? "sprzedajesz się za raz za drugim odchodzisz" To się nie nadaje do czytania na głos. ;) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi