Olga Kay Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 umiem być białym okiem. jednocześnie. duszą czyśćca. docześnie. stopą dnia. piersią nocy. opłatkiem westchnień. kośćmi do gry. podnóżkiem Krzyża. pieczęcią kopyta czerni. zero-jeden. jeden-zero. równocześnie. nikt temu nie może zaprzeczyć,szczególnie ja,niestety. ale oddycham. z kłębowiskiem pajęczyn płucnych z kirem wplątanym w żebra z gorączką mchu gardła zamarzniętego w krzyk
kasiaballou Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 ale odjazdowa abstrakcja ;( pozdry_świąteczne
Rachel_Grass Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 yhm, abstrakcja. takie wymienianie "czym mogę być". czegoś mi brakuje, można jeszcze pokombinować, wydrążyć.
Judyt Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 stopą dnia. piersią nocy. ale oddycham. kropki może świadczą o stanowczości Autorki i odwadze porównawczej, tekst niemniej interesujący, można coś pokrajać(; pozdra. ciepła
Tali Maciej Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 za dużo wyliczanek i forma udziwniona przeszkadza w czytaniu pozdrawiam
Waldemar Talar Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 aż oczy bolą od zezowania raz w jedną a raz w druga stronę czemu tak a nie zwyczajnie . a co do wiersza nie potrafię się w nim odnaleźć ale być może się mylę . pozd. Waldemar
Olga Kay Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 cóż za dziwaczne pytanie-"czemu tak a nie zwyczajnie".a czemu Apollinaire "rozrzucał" wersy swoich wierszy po całej stronie, układał w zygzaki, fale i spirale?bo tak chciał.bo to o czymś świadczyło.nie inaczej jest w moim przypadku.
Waldemar Talar Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. spokojnie i bez emocji Olgo - ja rozumie że to było zamierzone świadomie - tylko ja osobiście wolę nie rozrzucone wersy i tylko dlatego tak nie całkiem dziwacznie zapytałem. myślę że nie uraziłem cię tym- każdy ma prawo wyrazić swój pogląd czyż nie.
Olga Kay Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 dziękuję za komentarze i wszelką krytykę i oczywiście, że każdy może wyrazić swój pogląd.nie poczułam się urażona, jedynie chciałam wyjaśnić daną kwestię gwoli ścisłości.pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi