Baba_Izba Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 innym nagłym porywem wiosenną burzą targającą drzewa tańcem żywiołów gwałtownym ognistym orkiestrą deszczową w rynnach mnie tylko w tłusty czwartek zaskwierczy w garnku skwarkiem temu błyśnie fajerwerkiem szampanem kipiącym pijanym zapłonie pawim piórem uśmiechem na dzień dobry moja euforia gaśnie gdzieś między tymczasowością papilotów a karmieniem kota owemu cennym klejnotem szczęściem bezgrzesznym czy grzesznym uzdrawiającym promykiem listem oczekiwanym mnie przelotnym spotkaniem w łazience przy praniu w oczy mydlinami i tylko czasem myśl brzemienna ciepłą falą w sercu ciurka aż do cesarskiego
lubię latawce Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 no jak pięknie :) aż boję się popsuć złą interpretacją. Powędrowało do ulubionych. PZDR Angelika
teresa943 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 pamiętam ten wiersz z W pięknie tylko czemu tak:moja euforia gaśnie gdzieś między tymczasowością papilotów a karmieniem kota dobrze, że choć czasem:i tylko czasem myśl brzemienna ciepłą falą w sercu ciurka aż do cesarskiego życzę uśmiechu i radości pozdrawiam -teresa
Baba_Izba Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 lubię latawce: jesteś b. miła, dziękuję, choć nie zasłużyłam. Pozdrawiam serdecznie. teresa 943: tak, to dość dawno napisany - z warsztatu. Dziękuję za obecność i życzenia, pozdrawiam przedświątecznie. allena: dziękuję za przeczytanie i odczucie. Pozdrawiam mile.
Waldemar Talar Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 moje odczucia po przeczytaniu bardzo wysoko każą ocenić ten wiersz - melancholia i spokój płynie od początku aż do zakończenia- a najważniejsze że zmusza czytelnika do refleksji - duży bardzo plus za całość . miłych snów życzę
bajka-bajka Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 zaczytalam sie....zgrabne to i takie dla mnie....dziekuje ;)
Pancolek Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Nie umiem nic poza 'ciekawe' napisać. Wybacz mi, proszę ;) Pancuś
Beenie M Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Babie się wydaje, że to tylko w jej izbie tak bez porywów, bez euforii, bez fajerwerków. Tak jest za każdymi drzwiami, jak tylko zamkną się za właścicielem. Aha, papiloty to już trzeba by w odstawkę - są mniej kłopotliwe metody ;))) A tak w ogóle, fajnie się czyta. pozdrawiam :)))
Baba_Izba Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tyle miłych słów i wszystkie dla mnie. Miło mi, dziekuję jakniewiemco! Serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przeczytanie i ciepłe słowa. Miło mi. Pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie, że przeczytałeś. Dziękuję za obecność. Doceniam takt. Ależ, ależ, całkowicie (nie wiem co?)! Wiem - żartuję!( hi, hi, hi) Serdeczności z uśmiechem - baba
Baba_Izba Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, dziękuję, jak czytam wiersze innych (większość), to faktycznie myślę, że to tylko w izbie taka posucha. No, ale różnie może być, za różnymi drzwiami. Baba jest starej daty, tyle teraz prasy nadającej się na papiloty, a to mniej szkodzi na włosy niz suszarka i modelowanie. Zapuszczam warkocz, to modne w tym roku. Serdeczności - baba
Marusia aganiok Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 A to się Baba rozpisała i spisała na medal:)) Ciekawe i bardzo fajnie się czyta:)) znaczy gładko:)))) pozdrawiam wiosennie z kroplą śniegu:)))
Nata_Kruk Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Babo, tak u Ciebie bywa...?...ehh chyba nie tylko... Niech zaskwierczy w "garnku skwarkiem" nie tylko w tłusty...;).. sympatyczny wiersz w odbiorze... pozdrawiam... :)
Baba_Izba Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, Marusiu, serdeczne uściski, zdrowych i radosnych Świąt! - baba
Baba_Izba Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Pansy za obecność i słowa, miło mi. Wesołych Świąt! - baba
Baba_Izba Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuje Naciu, miło mi, że zajrzałaś. Wesołych Świąt! - baba
Baba_Izba Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. piękne dzięki - Judyt! Zdrowia w te Święta i potem, Wesołych! - baba
Rekomendowane odpowiedzi