Kornelia Zawrzykraj Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zalegam gdzieś między Teraz, a sobotnim obrazem: My, dwie jemioły jednym Najstarszym żywione wyrazem Z szumnej piliśmy korony Tonąc i znów do powietrza By dalej nurzać szalone Konary na naszym wietrze I oto wieko się nieba Zamknięte czterema siłami Przed nami uchyliło Jak kiedyś – było nami I gdyby nie to zdanie Co w czeluść mnie rzuciło „Zawsze będę miał słabość” Niebo niebem by było Zalegam gdzieś między Ciągle Twoimi Szumami
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Kornelio... Bardzo ładny ten wiersz... Ale jeszcze ze szkoły średniej pamiętam, że przydomek "jemioła" nadawało się jakiemuś nieudacznikowi... Dlatego ta jemioła w Twoim utworze działa na mnie troszkę... rozśmieszająco (?)... albo lepiej zabrzmi - sentymentalnie :). Dlatego wierszyk bez pytania zabieram do ulubionych. A na moje jemiołowe wywody nie zwracaj uwagi :). Po prostu mam dziś dobry humor. Pozdrawiam. Patrycja.
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Kornelio... Bardzo ładny ten wiersz... Ale jeszcze ze szkoły średniej pamiętam, że przydomek "jemioła" nadawało się jakiemuś nieudacznikowi... Dlatego ta jemioła w Twoim utworze działa na mnie troszkę... rozśmieszająco (?)... albo lepiej zabrzmi - sentymentalnie :). Dlatego wierszyk bez pytania zabieram do ulubionych. A na moje jemiołowe wywody nie zwracaj uwagi :). Po prostu mam dziś dobry humor. Pozdrawiam. Patrycja.
Kornelia Zawrzykraj Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) ależ Patrycjo śmiechu zaprzestań z nieudaczników ;)
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ależ ja nie śmieję się z nieudaczników, ale z ich określenia... :) Pozdrawiam.
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo ciekawy wiersz. Końcówka świetna... Pozdrawiam Tadeusz
Kornelia Zawrzykraj Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło Tadeuszu:)
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witaj Kornelio, masz już ten kask?! :) Nie będzie. :) Pięknie. Mnie rozczuliłaś. Najbardziej chyba tym poplątaniem wiatru w sobie i przestworzach. I pointą. I wieloma. Może przenieść to zgubione "się" blisko do "uchyliło" (po co tak udziwniać?). pzdr. bogdan
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Obraz z pewnością nie pozwala przejśc obok bez słowa. Więc przystaję, zaciekawia mnie uniesine wieko nieba. Zawszę będę miała słabość do modrego, podświetlanego, zachodzącego i wschodzącego skrawka nieba. Ślicznie. A.
Kornelia Zawrzykraj Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Joanno to chyba nie słabość, a obraz Ciebie jako wrażliwego stworka ;) który z uniesioną główką i otwartą buzią wpatruje się w purpurowe wschody i zachody złocone;)) dziękuję, że tu przystanęłaś
Kornelia Zawrzykraj Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myslisz, że tak łatwo kask dostać? Udziwniać? Też mi pytanie! A czy ja na normalną wyglądam? ;))
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))) masz szukać kaftanika? :)) pzdr. bezet
Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Intrygujący ten wiersz. Szczególnie dziwne połączenie wersów. Trochę zmyla używanie dużych liter na początku każdego. Ale atmosfera... rzeczywiście usłyszałem ten szum drzew :) Odniosłem wrażenie, że cały wiersz szumi jednostajnie. Naprawdę niezły ;) Pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi