jane Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 W jałowej ziemi, gdzie grzebią zmarłych, pośrodku pustki starego raju, wyrosła róża na zgliszczach wiary - cud wiosenności i urodzaju. Krzak dzikiej róży piękny jak życie, zapuszcza korzeń w dobroci serca. Otwiera pąki codzień o świcie, chociaż w jałowej ziemi nie przetrwa... Pijmy więc dzisiaj czerwone wino póki kwiat róży jeszcze nam kwitnie! Na przekór trwodze i złym godzinom, pijmy za każde z naszych przewinień! Za dni męczące upalnym słońcem i noce śpiące między gwiazdami. Za dziką różę z jej jednym kolcem wypije i Bóg i Diabeł z nami! Nie spłonie wiarą krzak dzikiej róży, ni kropli słodkiej miłości nie da. Tylko woń płatków w końcu Cię znuży, byś zasnąć zechciał u progu nieba...
Patryk_Nikodem Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 nie mój styl, ale jestem skłonny się przychylić. widać potencjał.
Sylwester_Lasota Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 hm... zastanawiam się... chyba od dziś zacznę walczyć z tekstami nawołujcymi do pijaństwa... ale temu może jeszcze wybacze ;)... bo, fakt, potencjał czuć... może jedynie zacząłbym od "Z" i dalej trzymał się tego... pozdrawiam.
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Hm, nie mówię, że idealnie, ale jest w tym jakaś "płynność". I spore perspektywy na przyszłość :) A za tytuł masz ode mnie wielki uśmiech. Taki osobisty sentyment... :)
kasiaballou Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mnie się poprostu podoba, pozdrawiam :)
Judyt Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Za dziką różę z jej jednym kolcem wypije i Bóg i Diabeł z nami! - nie przychylna co do tego, reszta nasycona uczuciowością, pozdra. ciepła
Tali Maciej Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 wiersz rymowany w którym rym się nie narzuca, dość płynie rytmicznie napisany pomysł stary jak świat i w sumie nic nowego nie wnosi ale jednak czytała się przyjemnie pozdrawiam
Waldemar Talar Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. faktycznie wiersz poukładany jak należy -widać że autor(ka)-ma potencjał i to duży-miło że ktoś nowy na tym forum tak zaczyna . -a za fragment; za dziką różę z jej jednym kolcem wypije i Bóg i Diabeł z nami wielkie plus ekstra . życzę więcej takich ciekawych wierszy. pozd. Waldemar
Rekomendowane odpowiedzi