Robert_Siudak Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 31 grudnia 2011. Mało apokaliptyczne słońce oszukuje przechodniów. Śnieg – zbyt zwyczajny, Jak gdyby nie poczuwał się do roli ostatecznego. Ulice – prowadzą tam gdzie zwykle, Rzeki płyną nie zacierając pamięci. Z przystanku odjeżdża ostatni autobus, „- Teraz już tylko tramwajem na Krupniczą” Wzdycha kobieta w czarnym palcie, wyrzucając przeczytaną gazetę. Czcionki krzyczą : „JUTRO KONIEC ŚWIATA” to w nagłówku; „ZA TYDZIEŃ PREMIER WYGŁOSI EXPOZE” to w polityce. *** 1 styczeń 2012. Wczoraj odbyło się 3 234 244 końców świata. 1 453 miało miejsce w szpitalu, 1 456 w sanatorium, 345 na drogach, tylko jeden w sądzie rejonowym.
Mateusz-_Ulvhedin Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 bardzo fajny wiersz :D zwłaszcza ostatnia strofa podsumówująca wszystko. Podoba mi się ta forma końca świata przedstawiona również u Pana Czesława Miłosza :):):) przynajmniej dla mnie jest ona tu zauważalna :) serdecznie pozdrawiam...
Robert_Siudak Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "innego końca świata nie będzie " - tak to bardzo ładny wiersz Miłosza, i za każdym razem inaczej odczytuje te pomidory przewiązywane przez staruszka... :) Dzięki za odwiedziny, Pozdrawiam.
Robert_Siudak Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mówiłem to już na forum , że dla mnie koniec świata nastąpi jak przestaną produkować PEPSI :)... Pozdrawiam.
adolf Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 hmm zbt mi się z Miłosza wierszem kojarzy.... poczatek malo oryginalny, ale to jest wporst genialne w myśl "jedna śmierć to tragedia...".. tak smierć to koniec świata albo dla jednostki albo zmiania życia dla jej krewnych 1 styczeń 2012. Wczoraj odbyło się 3 234 244 końców świata. 1 453 miało miejsce w szpitalu, 1 456 w sanatorium, 345 na drogach, tylko jeden w sądzie rejonowym. pozdr
Pan poeta 2 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 dobrze że macie Pana poetę 2, nie nastąpi...(jak to wywołany przezemnie wątek, może być tematem wielu dzieł)>:
Judyt Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 ojejju już umieram?(; pozdra. ciepła
Baba_Izba Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 ciekawy wiersz i spojrzenie, pozdrawiam po babsku - heej!
teresa943 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 przesłanie niebanalne - dla każdego z nas koniec świata nieunikniony, różni się datą, warte przemyślenia bez tracenia poczucia humoru, jak podkreśla to pana komentarz (cola) lubię tu zaglądać pozdrawiam serdecznie -teresa
Robert_Siudak Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Adolfie - właśnie starałem się żeby nie było zbyt Miłoszowato, chociaż zamysł podobny we wstępie jak u Miłosza. Ta myśl w całości brzmiała chyba " Jedna śmierć to tragedia, tysiące to statystyka". - nie chciałbym żeby tak było, ale niestety po części to prawda. Pozdrawiam. Judyt- Ty jak zawsze śmiertelnie poważna ;) Pzdr. Babo- miło ze przypadło, dzięki że wpadałaś. Pozdrawiam po męsku. Tereso - lubię gdy tu zaglądasz :) moje "wiersze" są zawsze otwarte ku Tobie, Niech PEPSI będzie z Tobą. Pozdrawiam.
Robert_Siudak Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 A no i Pan Poeta - po części sprawca powyższego zamieszania z Końcem Świata, oby częściej ciekawe tematy nawiedzały Forum :) Pozadrawiam.
Judyt Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 śmiertelnie to można tylko umierać(; pozdra. ciepła
Robert_Siudak Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 można też umierać ze śmiechu ;) albo śmiertelnie się przestraszyć umierania Pozdrawiam zabawno-funeralnie.
Judyt Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a wiesz co zastanowiłam się po napisaniu zdania wyżej i myślę, że nie tylko można śmiertelnie umierać- głupio rzekłam, można wiele innych " rzeczy", lista nieskończona, pozdra. ciepła
Judyt Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a wiesz co zastanowiłam się po napisaniu zdania wyżej i myślę, że nie tylko można śmiertelnie umierać- głupio rzekłam, można wiele innych " rzeczy", lista nieskończona, pozdra. ciepła
Judyt Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a wiesz co zastanowiłam się po napisaniu zdania wyżej i myślę, że nie tylko można śmiertelnie umierać- głupio rzekłam, można wiele innych " rzeczy", lista nieskończona:), pozdra. ciepła
Rekomendowane odpowiedzi