ginger soul Opublikowano 4 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Wędrówką jedną życie jest człowieka, idzie wciąż, dalej wciąż. Dokąd? Skąd? najtrudniejsze są powroty gdy wszystko choć takie samo to już zupełnie jest obce zawsze są pełne nadziei i rozczarowańTo nic! To nic! To nic! Dopóki sił, jednak iść! Przecież iść! Będę iść! są jednak potrzebne bo wędrowiec to nie ten kto nie błądzi a ten kto się potrafi zgubić by pokonać siebieTo nic! To nic! To nic! Dopóki sił, będę szedł! Będę biegł! Nie dam się! mapa nie ma początku ani końca pot łzy i zdarte pięty z uśmiechem na twarzy nigdy nie przestanę powracać
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 stare dobre prawdy w piosenkowym klimacie. mówcie co chcecie, mi się podoba... refren też ;). pozdrawiam.
Nessa Isilra Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Jeśli mogę wtrącić się, to tekst kursywą pochodzi z piosenki Starego Dobrego Małżeństwa. A reszta, cóż...da się zjeść:) pozdrawiam:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 tak dokładnie, to cytaty pochodzą z wiersza Edwarda Stachury, a faktycznie tekst ten śpiewało SDM ;). pozdrawiam.
ginger soul Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 wszystko to prawda... nie chodzi tu bynajmniej o przywłaszczenie a znalezienie nowego sensu :) dziękuję za komentarze :) w tytule nawet jest zawarte nawiązanie do piosenki :) i nikt chyba z tym problemu mieć nie powinien, więc nawet o tym nie pisałam. może i nie ma tu nic odkrywczego, ale wieczory są o wiele milsze gdy przypominają jakąś ważną myśl o której się zapomina w codzienności :) pozdrawiam
a._mrozinski Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Stare dobre wierszowanie.. dawno Cię nie czytałem. Podoba mi się, lubię SDM. W Twoim wierszu jest sporo mądrości. Pisz więcej. Arek
teresa943 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 bo wędrowiec to nie ten kto nie błądzi a ten kto się potrafi zgubić by pokonać siebie bardzo madre to twoje wędrowanie daje wiele do myślenia o życiu serdecznie pozdrawiam na szlaku -teresa
Rekomendowane odpowiedzi