Baba_Izba Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 słowa zasypiają wśród kolorowych arkuszy map malachit w skali syci głód lata wabi odcień najciemniejszy tam palcem przez knieje wyznaczam szlak pragnienia myśli uskrzydlają wzlatują w cichość pejzażu pamięci najtęskniej przyzywa całkiem nieznane żywicą z drzew kleistą spływa ścieżką prowadzą nie wydeptaną stary pień kusi by odpocząć chwilę jezioro zajączkiem w oczach lśni wiatr przepędza mgły z uroczyska wyobraźnia zastyga nie płoszy - deja vu
Mateusz-_Ulvhedin Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 bardzo fajny wiersz. wg mnie najpiękniejsza jest ostatnia strofa i ten wers: "żywicą z drzew spływa gumiasty czas" serdecznie pozdrawiam... :)
Baba_Izba Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że się podoba. Dużo czasu spędzam nad mapami i chciałam to jakoś opisać. Dziekuję, pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, teraz - to oby do wiosny, a potem..- w las!(jak ogary) Tęskne - heej baba
teresa943 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Pięknie. Podróże po mapie rozbudzają wyobraźnię, co widać. Już niedługo zrealizujesz tęsknoty, czego serdecznie życzę. Pozdrawiam wiosennie -teresa
Baba_Izba Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za obecność i życzenia, pozdrawiam również - baba
Marusia aganiok Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 to zupełnie jak ja - uwielbiam "wędrówki po mapie" niektóre podróże z marzeń stały się rzeczywistością:)) Podoba mi się wiersz; bo zaraz na miejscu peelki umieściłam siebie:)) pozdrawiam:))
Robert_Siudak Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Ładny wiersz :) pomaga w umysłowej teleportacji, Ja osobiście oprócz podróży po mapach, lubię też, a może zwłaszcza, podróż dzięki muzyce, zamykam oczy i daje wędrować swoim myślom w bliżej nieokreślone rejony. Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 myśli jałowe znaczeń uskrzydlam' * ten wers mi nie pasuje,Babo, pomyśl... cmok
Baba_Izba Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i mnie też, miło, że zajrzałaś Marusiu, pozdrawiam - dziękuję baba
Baba_Izba Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to miło - umieć marzyć. Muzyka jest ok. Wędrówki w naturze, też. Dziękuję, pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz słuszność Stenuś, coś tu nie gra, zmieniałam i cuś sie pokitkało. Dzięki, pomyślę, zmienię. Pozdr.b. - baba
Baba_Izba Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze zauważyłaś, zmieniłam, chciałam najpierw napisać ; na stole rozkładam; stół wyrzuciłam - serwety zostały. Dziękuję, propozycję kupiłam! Przydało się to "skrzywienie", (coś wspólnego z opracowaniem?, sprzedażą? czy ? - bo zawodowe). Milutkie od baby - heeej!
Judyt Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 żywicą z drzew spływa ścieżką prowadzą nie wydeptaną - to mnie się udziabnęło i z lekka kręciło literką, po co mierzyć czas - na ziemii to pewnie i można chyba że zegarek wysiądzie, a potem się zapomina patrzeć, tak bywa, ślepa mara nocna pozdr. ciepło
Baba_Izba Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rzeczywiście milutkie, dziekuję, pozdr. - baba
Baba_Izba Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeszcze cieplej dziekuję, skorzystałam, jak by co - to proszę o dalsze uwagi. Pozdrawiam mile nocą - baba
Baba_Izba Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuję za przeczytanie - pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi