JacekSojan Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 pod wiosenną tarczą parasola szept traw przygniatanej wodą łagodnie głaskane włosy lekko zawisnąć na cienkich nitkach przeznaczenia nie oddawać się myślom w lepszą przyszłość poddać się pieszczocie chrztu oczyszczającej kąpieli co naprawdę istnieje często nie w porę puka w twój parasol zaufać i wspinać się po kroplach deszczu -------------------------------------------------- tak sobie pomyślałem na kanwie; przepraszam; :) J.S Ps.; ale tak podoba się mi - bardzo! :) J.S
zak stanisława Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku to piekna wersja, zabiorę sobie ok? z podziękowaniem
zak stanisława Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. piękny wiersz, takie pogodzenie się z życiem. przypomina mi fragment Forest Gumpa, kiedy po latach odwiedza Gumpa jego dowódca który stracił podczas wojny w Wietnamie nogi i odtąd codziennie rozmyślał o samobójstwie. płk. Dan Taylor z piękną, skośnooką żoną (nienawidził żółtków, bo przecież oni to mu zrobili!) na wspaniałych, kosmicznych (to o tworzywie) "nowych" nogach, uśmiechnięty teraz i pogodzony sam z sobą. pozdrawiam Wstrentny, serdeczne dzięki, film pamiętam ale nie miałam takich skojarzeń, miło, że każdy coś dla siebie odnajduje i różne rządzą nami skojarzenia serdecznie pozdrawiam
Baba_Izba Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 jeszcze lepsze zakończenie - to wspinanie! Słonecznie - baba pozdrawia.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Po kroplach bardzo ciężko się wspinać i zaufać też trudno, ale czasm trzeba ,bo zaufanie to wiara. PozdrawiaMy.
Rekomendowane odpowiedzi