Baba_Izba Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 chciałam zatrzymać wiatr umknął z moich włosów gdy szron je pobielił chciałam zatrzymać czas przekwitają wrzosy kolejnych jesieni pielęgnuję miłość by nie uleciała przystrajam w sukienki żeby zostać chciała
teresa943 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 pielęgnuję miłość by nie uleciała przystrajam w sukienki żeby zostać chciała o tak, bo miłość jest najważniejsza... super, lubię te takie twoje... zabieram do ula cmokam mocno teresa
Waldemar Talar Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja również bym chciał ale nosze spodnie-bez urazy Babo- wiersz aż pachnie poezją . pozdrawiam Waldemar
Baba_Izba Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 cmokam mocno teresa -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Dzisiaj 08:50:29, napisał(a): teresa943 Komentarzy: 300 dziękuję b. - też - baba
Baba_Izba Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 ja również bym chciał ale nosze spodnie-bez urazy Babo- wiersz aż pachnie poezją . pozdrawiam Waldemar -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Dzisiaj 10:00:26, napisał(a): Waldemar Talar zawsze można "w coś" - umaić, prawdaż? Spodnie są całkiem - a nawet bardzo! Dziękuję, miło mi- baba
Robert_Siudak Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Wiersz pachnący i malujący ;) fajno fajno tylko to "żeby zostać chciała " mi się osobiście nie poodoba, ta inwersja żeby otrzymać rym... hmmm... wolałbym bez. Pozdrawiam wiosennie.
Marusia aganiok Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 no nie wiem, co do tej inwersji - dla mnie nie bardzo się rzuca i może być:)) Wierszyk z takich lekkich niosący pogodę i ciepło:) Pozdrawiam
Baba_Izba Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. (a może zamiast trzeciej zwrotki) : pragnęłam miłości jak wiatr jak czas uleciała przyjdź litościwa starości bym chcieć zapomniała
Baba_Izba Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Robert Siudak : Marusia aganiok : dziękuję za zajrzenie i słowa. Nie wiem, czy tu wrócicie; jeśli, to poradźcie czy wymienić 3 zwrotkę? milusie - heej - baba
teresa943 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 mnie osobiscie bliższa jest I wersja trzeciej zwrotki, wszak pielęgnować miłość trza do końca, nawet w starości, ale sama zdecyduj serdeczności same - teresa
Wstrentny Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a mnie się naj podoba właśnie trzecia strofka i dziewczęce sukienki, które zanim się obejrzymy trafią do szafy. strofka warta zajrzenia do niej: Szafa Tymczasem, kochamy się z sobą do rana i na golasa; z kąta wytrzeszcza się na nas ubrana w korniki szafa aż kiedyś, w chwili czułości szepniesz - Słuchaj, kochanie: wystawmy ją rano na dwór - niech skona w zielonej trawie.
Marlett Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Babo! Nostalgiczny wiersz. Czasu nie da się zatrzymać, bo nie istnieje to tylko zdarzenia tak szybko nastepują jedno po drugim, a miłość? co raz zmienia odcienie;)) PozdrawiaM.
Baba_Izba Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeszcze zajrzałaś, fajniutko! Inni też są tego zdania co Ty, pewnie zostanie jak jest. Dziekuję b., że zechciałaś poradzić. słoneczne - heej! - baba
Baba_Izba Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a mnie się naj podoba właśnie trzecia strofka i dziewczęce sukienki, które zanim się obejrzymy trafią do szafy. strofka warta zajrzenia do niej: Szafa Tymczasem, kochamy się z sobą do rana i na golasa; z kąta wytrzeszcza się na nas ubrana w korniki szafa aż kiedyś, w chwili czułości szepniesz - Słuchaj, kochanie: wystawmy ją rano na dwór - niech skona w zielonej trawie. jak Tobie też leżą sukienki, to je zostawię, dzięki. SZAFA fajniutka, to z Twojego archiwum, czy tak ad hoc? Serdeczne - heej! - baba
Baba_Izba Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, że zajrzałaś! Mam takie wypróbowane babskie sposoby na wydłużenie czasu, działają! Wiosna - 3 tygodnie, lato - jesień 3 m-ce; rower, las, jeziora, cisza, dobre, miłe towarzystwo. Serdeczności - baba
zak stanisława Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam takie wypróbowane babskie sposoby na wydłużenie czasu, działają! Wiosna - 3 tygodnie, lato - jesień 3 m-ce; rower, las, jeziora, cisza, dobre, miłe towarzystwo. Serdeczności - baba Babo, to jest mój wiersz i moje sposoby, czyżbym się rozdwoiła???? ech my baby.... cmok serdeczny nie mysl, że posądzam o plagiat;))) hehehehe
Judyt Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 tak, całkiem myśl o pielengnacji- cuś mi się język plącze (bez podkreski:) pozdr. ciepło
Baba_Izba Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam takie wypróbowane babskie sposoby na wydłużenie czasu, działają! Wiosna - 3 tygodnie, lato - jesień 3 m-ce; rower, las, jeziora, cisza, dobre, miłe towarzystwo. Serdeczności - baba Babo, to jest mój wiersz i moje sposoby, czyżbym się rozdwoiła???? ech my baby.... cmok serdeczny nie mysl, że posądzam o plagiat;))) hehehehe Jakże bym śmiała, tak podejrzewać o posądzenie!? Dobrze, że dajesz znak! Pilnuję terminu, żeby coś wkleić, bo u mnie dorobek marniutki! Oj, te sukienki! Dobrze, jak się jeszcze podobają, bo jeden gust! A my, to tak obie lubimy, pokręcić, zakręcić i hajda! Ukołysz ode mnie Nikitkę! Cmoczki- baba.
Baba_Izba Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, to mi jeszcze trochę pamięci na chcenie zostało! zostawiam to plątliwe słowo, mnie też cuś się plącze, dziękuje, pozdrawiam mile - baba
JacekSojan Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 bez sukienki miłość tylko zyskuje (!) :) J.S
Rekomendowane odpowiedzi