Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

W nocy śmierć mnie przebyła i strachsznie

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Hm. "Sam pępek nocy mnie", czy "mnie śmierć nieco umarła"? (swoją drogą to drugie zdanie wydaje się ocierać o brak logiki, chociaż pierwsze również jest nieco koślawe )

Ogólnie dość chaotycznie. Noc, śmierć - te motywy są stosunkowo często spotykane i nie wiem, czy w tym przypadku autorka im podołała. Tekstu nie nazwę najgorszym, ale mało tu jeszcze pracy. Zbyt wiele rzeczy nieokreślonych, tekst niezbyt czytelny i wyrazisty. Jeśli postawiła Pani na klimat, opisywanie tajemniczej i zagadkowej chwili - wyszło średnio.

Pozdrawiam serdecznie.

owszem - muszę przyznać Rafałowi rację - noc i śmierć to dość popularne motywy. a już śmierć w nocy /noc kojarzy się ze snem, sen zaś ze śmiercią/ szczególnie. Autor bawi się formą, co moim zdaniem generalnie wyszło ciekawie. być może to pewnego rodzaju ucieczka. pokazanie czegoś oczywistego w niecodziennej, niekonwencjonalnej formie.

radziłbym następnym razem zajrzeć do warsztatu. czasami można natrafić na konkretne i konstruktywne uwagi. nie jest źle, chociaż momentami ciężko się połapać. tak czy inaczej generalnie mnie przypadło do gustu. lubię takie eksperymenty.

pozdrawiam.