Gość Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Od Artysty: świadomie w tym dziale. Jedyne, czego żałuję, to to, że ten genialny wiersz, będzie się ocierał o wasze trędowate twory. Trudno. Moja strata. amarezzo panie amarezzo, rozpętał pan twórczą wojnę. obrażając mnie. według pana dadaizm nie ma reguł więc dobrze, każdy może sobie zostać dadaistą. napisać kropkę i koło mówiąc że to piękne. ogłaszam konkurs. tu. ;) www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=71751&p=2
Patryk_Nikodem Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 kot się zesrał obok pieca pies zjadł kupę ładne?
M._Krzywak Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 chrumciu chrumciu kwik kwik błeeeeeee jeb! "Menu" (to tytuł, jakby jakiś cymbał nie załapał)
Gość Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 „deki” zgraj mi te słowa na płytę warknął dżaga i zbryzgał powieścią tego piasta więc niewiasty stary co ty mówisz chyba krwawisz masakra
Tomasz_Piekło Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 jakby na to nie patrzećwłaśnie, jak? :D
M._Krzywak Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten tekst proszę traktować jako utwór konkursowy, żeby mnie ktoś nagle nie zbanował, że od "cymbałów" przezywam. A konkurs fajny, można oficjalnie go wbić.
Tomasz_Piekło Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 No to następna;)one dwie – słodzę rozmawiam. rozmawiam słodzę – dwie one love
M._Krzywak Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 która to że w du mamnie nie mnie je bie wie myrazem
Mr._Żubr Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 adhd sp;[jk,lmgtrfz n mas mnm ioesd spójrz na mnie
Patryk_Nikodem Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Syriusz nad horyzontem * _/\_____iiii_iii_i_/\/\__
kazelot Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=54894 nic nowego mi się nie chce wymyślać :)
amerrozzo Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Miał być najwymyślniejszy, a większość jest wtórna. Jedyny dobry to wiersz Patryka (jak na razie). Fajna akcja, a jakie nagrody?
Patryk_Nikodem Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ahaha, no to jest klasyk! :) fajnie, że przyponiałeś
kazelot Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ahaha, no to jest klasyk! :) fajnie, że przyponiałeś to głownie dla ammerozo - za tego wiersza dostałem 4 bany - a on się tu lansuje ze swoim dada ;) - nie wie że żyje w czasach (przynajmnie wg orgowe kalendarza) kiedy to już jest przeżytek... teraz już nie walczy się z "systemem" a z pojedynczymi ludźmi - co jest zupełnie bez sensu: bo jeśli sie z nimi wygra - to dlatego ze byli słabsi - a co to za radocha słabszego pokonać? :)
Don_Kebabbo Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 [u]To[/u] [u]jest[/u] [u]tytuł[/u] [u]tego[/u] [u]wiersza[/u] [u]widziany[/u] [u]od[/u] [u]spodu[/u]
Don_Kebabbo Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Inspiracja i dedykacja: amerrozzo.
Don_Kebabbo Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obracałem się trochę wśród budowlańców i moim zdaniem powiedzieliby, że 'jest cycuś' :) Pozdrówka.
amerrozzo Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Inspiracja i dedykacja: amerrozzo. Jezuuuu, wzruszyłem się. Pierwszy raz byłem muzą i dedykowanym. To piękne. Dziękuję, Don. Jesteś kochany :* Aha, od teraz wiersz ma 1. miejsce, bo oczywiście ja jestem Jurym. Tylko Kamil jeszcze tego nie wie, ale się dowie, jak tu zajrzy. I bez dyskusji!
Gość Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 w moim odczuciu poezja dadaistyczna też ma swoje reguły, na pewno nie jest tworzona "na pałę" jak myślą poniektórzy i na pewno nie idzie z zasadą - "czym głupsze tym lepsze" znajomego autora tego wątku serdecznie pozdrawiam proszę o chwilę zastanowienia powiedziałbym, że dadaizm to zerwanie z normą co dalekie jest od chaosu nie możesz być dadaistą jeśli tego nie czujesz - niestety można tu odszukać analogie z muzyką jazz - muzyka jazzowa to wrażliwość i doskonały warsztat - to przecież kontrolowane wydawanie dźwięków a nie rzucanie wymiocinami o ścianę niemal podobnie jest w malarstwie tego rodzaju czasem tylko krytykom wydaje się że jest inaczej (no właśnie - bo zbaraniały krytyk z reguły niczego nie rozumie, bo tak nie odczuwa, spogląda jak krowa na malowane wrota - wiele pozycji o dadaizmie jest właśnie w tym amatorskim tonie napisanych, co wprowadza niepotrzebne zamieszanie) jeszcze raz powtórzę - jeśli czegoś naprawdę nie odczuwasz, a tylko udajesz i to w dodatku niezdarnie - wypada powiedzieć za panem Krzywakiem, że to "kupa". oto moje dwa przykładowe wiersze dada, które wiszą również w innym wątku, i które wypłynęły ze mnie bez wysiłku, jeśli by tak nie było - miałbym w nosie te bzdury: -------------------------------- saw mam eison w eclap mamyzrt ukob mylam o alybok kaj enylp ciew usal ogenocartezrp alipup hcalsym w agelaz abruz uineibeindop an icsreis awarpop --------------------------------- biało czerwone kamil adam wiesław aleksander celina marta piotr magda ewa czeslaw patrycja ------------------------------ o co chodzi? - o słowa, które wywołują kolory - w mojej głowie, praktyczne każde słowo ma jakiś kolor - tym razem posłużyłem się imionami by było prościej - kolory(imiona) zgodne z flagą polski
kazelot Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i to jest wlasnie tak - ktoś sobie stworzy coś fajnego a potem przyjdą "następcy" i się okaże że oni sie tam nawet reguł dopatrują... naprawde tak bardzo potrzebujecie sie szufladkować?? czyli co? jakbyś nie powiedzial ze to jest w konwencji dada to by było gorsze? albo jak powiesz, to staje się lepsze... powołujecie sie na jakieś definicje a wszystko to Sztuka, a sztuka ma pobudzać - jeśli pobudza to działa, nieważne jak ją nazwiesz, jeśli jest kiepska - to jej żadna teoria nie uratuje
Rekomendowane odpowiedzi