Unigenitus Maximus Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Szkoda żałości tak świeżej znosić biczowanie, może by ulitowania prosić? Trwoga raz przy oknie mnie znużyła, straszna myśl, czego ta znajomość warta była? Walczy smutek z rozwiązłością duszy, walczyć dalej, czy poczekać, aż się żar wykruszy? Szkoda żałości! Trwoga pytaniem! Lecz ta trwoga bez odpowiedzi zostaniem. Szkoda miłostki tak świeżej znosić rany, choć u źródeł zdolna była Świat unosić! Szkoda się głowić, borykać z przegranym z góry, i choć byłem omotanym żyję, a trwoga ma typowym stanem. Wiedząc, iż wartości była ta miłostka małej szkoda znika, kocham dalej, trwoga kwili i kolejna miłość jest pytaniem.
zak stanisława Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mój drogi Unigenitusie, wiersz ma za dużo inwersji, powtórki 'trwoga', można by zastapić innym wyrazem, rymy nie mogą być w większości czasownikowe, bo stają się "częstochową", myślę że wiersz pocięty na zwrotki jest czytelniejszy i bardziej strawny serdecznie pozdrawiameS Witamy na forum!
Rachel_Grass Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 skojarzyło się przez chwilę z "Dumą i uprzedzeniem". nie będę krytykować, ale może warto nie rymować? bo tak to wychodzi właśnie częstochowsko trochę. pozdrawiam.
były__premier Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 nie dla mnie takie pisanie;) pozdry
kazelot Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 poczytaj troche zanim dodasz nastepny :) najlepiej w dziale "znani" ale poszukaj jakichś nowszych, a jak koniecznie lubisz rymowane, to sprobuj wymyslic co jeszcze jest potrzebne dobremu tekstowi oprócz takich samych trzech ostatnich liter w co drugiej linijce :)
Espena_Sway Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 czytać, czytać. dużo czytać. pozdrawiam Espena :)
Rekomendowane odpowiedzi