kate_804 Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Wrażliwi Jak płatek kwiatu Drżący w łagodnym powiewie wiosny Na każdą spadającą z nieba krople deszczu Odważni Jak młody ptak opuszczający swe gniazdo Jak blask pośród mroku Nieustanni Niczym wschodzące każdego dnia słońce Być Wrażliwym - gdy spotykasz cierpiącego Odważnym - gdy stajesz przed tym co niepewne Nieustannym - gdy to co robisz jest zbyt trudne Tego właśnie życzę Ci na co dzień
Robert_Siudak Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nad tymi dwoma akapitami bym jeszcze popracował... "blask pośród mroku"?- no to już lekka przesada ;) to mi się najbardziej podoba ;)))
Rachel_Grass Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 no dobra, omówmy to. 1. lepiej by chyba wyglądało z małych liter, klimat się lepszy przez to wytwarza. 2. schemacik- żadna rewelacja. w miarę poetycki opis pewnych wartości, który dziwnym trafem cały czas kręci się w okolicach nieba (krople deszczu, ptaki itd.). 3. utarte zwroty. łagodny powiew wiosny, krople deszczu, blaski wśród mroków, wschodzące słońce dzisiaj nikogo już nie zachwycają. mamy przecież wiek transcendentalnego embriona :) 4. puenta, która okazuje się być podsumowaniem wiersza, niezbyt zgrabnym, na pierwszy rzut oka wymuszonym. 5. treść, która ogólnie żadnych rewelacji nie przekazuje. cóż, może i objechałam, ale mam nadzieję, że słusznie. widzę jednak, że debiut, a na debiut to chyba nieźle, nie wiem, nie znam się. proszę pisać dalej. (konstruktywnie, prawda? :)) pozdrawiam ciepło, Rachel
Rekomendowane odpowiedzi