Robert_Siudak Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Gdyby to wszystko było tylko przygotowaniem... Dzieci ćwiczyłyby płacz nad pępowiną i rysunki, dorośli kłamstwa, matki uczyłyby się kochać, żołnierze zabijać - na razie pozorantów. Księża graliby wiarę, bardziej wtajemniczeni adepci trenowali śmierć. Gdyby to wszystko było tylko kulisami. Ptaki w kluczach, drzewa w śniegu, przeciągi na peronach. Gdyby to wszystko było tylko próbą generalną. ...chociaż przed premierą? Gdzie reżyser pozwala na dublet. Gdyby to wszystko było tylko szkicem. Mocne pociągnięcia uczuć, Cienkie kontury zdarzeń, Skrawki wymazanej pamięci. Gdyby to wszy y yy - Kurwa! Gdzie jest mój ołówek!
Witek_Zaborniak Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Naprawdę wiele przekazuje i tak prawdziwy. Jednak osobiście doradzam zrezygnuj z ostatniego wyrażenia będzie z refleksją jeśli o to Ci chodzi. Pozdarwiam.
Robert_Siudak Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za komentarz A co do ostatniego "wyrażenia" to targa mną konflikt tragiczny ;) usunąć - zostawić, Zobaczymy co z niego wyjedzie... Pozdrawiam.
ava mirabell Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 dobrrre, nie usuwaj :) pozdrawiam ) ava.
Witek_Zaborniak Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 moim zdaniem musisz więc wybrać między originalnością a refleksją. Zależy więc do kogo chcesz trafić. Pozdrawiam
Baba_Izba Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 przecież między tym: "Gdyby to wszy y yy" ( z przerwą) a "kurwa" - mieści się ta nagła myśl, olśnienie, - to najważniejsze "gdyby"! Moim skromnym zdaniem, wulgaryzm uzasadniony sytuacją i oddający napięcie chwili. Ja bym zostawiła. Ale ja- to tylko - baba
Rachel_Grass Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 uch, piorun trzasnął nam na poezji. wiersz ciekawy, z zapartym tchem wprost czekałam na następne wersy i nie rozczarowałam się :) o nie. pozdrawiam, Rachel
Robert_Siudak Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Po zaciętej walce z myślami, po natarciach i odwrotach ...zdecydowałem że wszysto zostanie tak jak jest ;) Dziękuję za komentarze - przekonały mnie że pozostawienie odbiorcy w narastającym napieciu bez ostatecznego "Kurwa ! gdzie jest mój ołówek!" byłby czymś lirycznie sadystycznym ;) Pozdrawiam Ciepło.
Anna_Para Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Dopiero sobie to znalazłam! Jasne, że z "kurwą"! I bez hipokryzji:)
Rekomendowane odpowiedzi