marti krűger Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 ależ tak, pamiętam z tej świętej księgi światło, powietrze i deszcz, i drżące w grochy sukienki. psy kochają się na trawniku, my tam bez powinności siadamy; cienkim światłem wśród jasnych gałązek na naszym uniwersyteckim dziedzińcu. przed wargami kościoła rodzimy ogień, obojętną czułość. wystarczy istnieć
Rachel_Grass Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 pierwsza strofa- to jumanji, prawda? :) dziwny ten wiersz, mogę trochę na nim powariować? ależ tak, pamiętam z tej świętej księgi światło, powietrze i deszcz,--------->chmurę, huk, błyskawicę, heh :) i drżące w grochy sukienki.------> a może lepiej "sukienki w grochy"? psy kochają się na trawniku, my tam bez powinności siadamy;------> bez ; cienkim światłem wśród jasnych gałązek na naszym uniwersyteckim dziedzińcu. przed wargami kościoła---------> to chyba najlepszy fragment, mniam rodzimy ogień, obojętną czułość.-----------> usunąć ogień- nie pasuje wystarczy istnieć----> ano wystarczy!
Rekomendowane odpowiedzi