w łodzi mierz Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 z sakralnej brukwi wszedłem w kocie łby skostniały bruk po asfalt między miedzie zastąpione błotem oblepiająco obłym za maź zagrał krawężnik szeroki jak bary zulus nigra glina mazał sodomiczny napis HWDP – tak hoolsi obrazują marzenia parę metrów dalej ChWDP chyba dzieci miejscowych notabli (z dwojga wolę tą pierwszą stylistykę) wyblakły bazgroł kredą „wolność” obok grubo „Volkswagen Golf GTI” – więc jednak prawdą że wtedy istniał wybór czekam spełnienia i życia wiecznego w przyszłym świecie
HAYQ Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Pierwsze dwa (i właściwie trzeci wers też), są niesamowite. I językowo i organoleptycznie niemalże :) Reszta dobra, chociaż już nie taka, ale temat ciekawie się rozwija, aż do zakończenia. Chyba zabiorę do Ula. Pozdrawiam. a tak a propos - wszedłem kiedyś po pachy w beton przy zalewaniu fundamentów. Moje podejrzenia się sprawdziły - nie włożyli zbrojenia ;)) Pozdrawiam
subiektyw Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Niezłe, naprawdę niezłe aliteracje, wiersz fonetycznie smakowity. Wewnątrz ciekawe konstatacje, zajmujące kontestacje:) Jeśli się mam do czegoś czepiać, to do "wolę tą pierwszą stylistykę". Zaimka wskazującego "tą" z biernikiem od biedy używa się w języku potocznym, ale ja, drogi Kolego wolę "tę stylistykę". Pozdrawiam.
w łodzi mierz Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Gdzieś słyszałem, że zawsze poprawnie jest "tą" . Chyba "tę" pasuje mi bardziej, ale się zasugerowałem.
w łodzi mierz Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 HAYQ: zalewasz z tym betonem... anka: ament
ot i anka Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeff ament?:) indocti discant, et ament meminisse periti ;)
HAYQ Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zalewali robotnicy, ja tylko sprawdziłem... no dobra, wpadłem do pasa, ale oblepiająco obła maź zagrała mi w gaciach ;))
Nata_Kruk Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 w łodzi mierzu... dobór słów powoduje, że wiersz jest bardzo skondensowany w treści, ale nie na tyle, by zablokować się w czytaniu. Dobrnęłam do końca z przyjemnością, choć przyznam szczerze, że tego typu wiersze, nie należą raczej do moich ulubionych. Pozdrawiam... :)
Don_Kebabbo Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 glina mazał sodomiczny napis HWDP – tak hoolsi Powyższe mnie powaliło. Szacunek dla Autora. Pozdrawiam.
w łodzi mierz Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Nata - wielkie dzięki. Don: niezłe, nie?
Rekomendowane odpowiedzi