wieslaw Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Utrudzony wędrówką Smagany wiatrem niepokoju Dźwigając brzemię opasłe Trosk i niepowodzeń Usiadł na przydrożnym kamieniu Pogrążony w głębokiej zadumie Wędrowiec w nieznane... Czy ktoś się zlituje Nad samotnym wśród wielu? Czy mu poda łyk wody swą dłonią? Idą tłumy a spojrzenia ich martwe Idą bez celu straceńcy Chorzy z lęku o swą egzystencję... Dokąd idziecie nieszczęśni? Wszak ta droga to kres sumienia Droga do przepaści istnienia A wędrówka wasza d o n i k ą d!
ava mirabell Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. samarytanie na kamieniu się nie rodzą, niestety... troszkę przegadane (' oczywista oczywistość '), bym okroiła, wyczulona jestem, bo też mam z tym problem, ale na plusik tematyczny :) pzdr; sdcznie ) zw - sze a.m.
wieslaw Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Dziekuje, pomyślę... Pozdrawiam :)
Rachel_Grass Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 za dużo trosk, niepokoju i temu w ubarwieniu podobnych. słowa tak często używane, że zatracają swoją wartość w poezji, jeśli używa się ich zbyt często i nieuważnie. w pierwszej zwrotce nie pasują mi- niepokój, brzemię, troski, niepowodzenia, zaduma. dalej też pojawiają się takie słowa-klucze.
Judyt Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 destrukcja wędrowca o nie-bo zdarte sandały chociaż iść iść iść to zawsze iść (; besens w puencie do wywalenia pozdr. ciepło
Rekomendowane odpowiedzi