Tali Maciej Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 skaŁa wyrzeźbiła na prześcieradle kształt ramienia biała poduszka dwa ciemne włosy i resztki zapachu w dotyku koca na dnie szklanki herbaciane fusy pod światło na ściankach ślady ust talerz okruszki po chlebie na brzegach resztki masła i kropla musztardy w popielniczce niedopałek skolioza świeczki a na krześle zwinięty sweter rzucony w przypływie chwili twoja nieobecność obecna przy mnie
Judyt Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 resztki zapachu resztki masła okrychy może jedną resztkę by tak uszczuplić, tym nadać Autor zdaje się chciał takiej lekkości oj żeby się tylko nie rozpłynął, takie plamy coś naciśnięte ale zdaje się znaczące delikatesy:) pozdr. ciepło
Lena Achmatowicz Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 zdecydownie bez pierwszego wersu może on na pointę
Tali Maciej Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 nieznacznie zmieniony poleciał do góry(-: pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Macieju skoro w tytule - Skała to też uważam, że bez pierwszego wersu /bez skaŁa/ Ale nie na puentę bo ta jest dobra. Zastanawiam się na tym karkołomnym ramieniem jeszcze nie chwyciłem
ava mirabell Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobry wiersz kropka:) pzdr; sdcznie ) zw - sze a.m.
JacekSojan Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 "w dotyku koca" - mam jak mały Jasiu dziwne skojarzenia z takim zestawem BRZMIENIOWYM... ale pointa jakby sobie zaprzecza - bo potwierdza właśnie nieobecność; ale co innego byłoby gdyby: "twoja nieobecność co to takiego" ---------------------- tylko sugestia Mcieju... pozdrawiam! :) J.S
Rekomendowane odpowiedzi