mary jane Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie nauczył jej nikt, jak się na świecie tkwi.. jak się łapie powietrzem, jak się pisze wiersze... Nie pokazał jej nikt, jak się puka do drzwi.. jak się prosi i błaga, jak się robi bałagan.. Nie ukazał jej nikt, jak bezczelną ma być.. jak ma uderzać w stół jak wycierać kurz... Nie oświecił jej nikt jak się uczucia tli ile ognia ma być ile bólu ma pić.. Nie oświadczył jej nikt, że by żyć trzeba... być(?).., trzeba chodzić i leżeć.. myśleć :"wierzę? nie wierzę!" Nie daliście jej nic- jak ma żyć jak ma latać.. jak ma sięgać... upadać... Poszła sama tam gdzie nie ma nas, nie ma jej, stoi cicho i łka pyta: "Co to?" :to łza
Klaudiusz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 :)))) podoba mi się to, nie wiem czy taka form celowa (nawet jeśli, to chyba parę usterek jest) , ale mnie pasuje, co więcej dla mnie jest zaletą wiersza...czytałem z przyjemnością, pozdrawiam
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 do mnie także trafia - jest cos fajnego w tym tekscie pozdrawiam
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam, widzę w wierszu pomysł i konsekwencję w przeprowadzeniu. Trochę za dużo słów, które nie wnoszą nowych znaczeń, a raczej wypełniają formę strofek. Kilka niefortunnych sformułowań, np. "jak się uczucia tli". Ale warto nad nim posiedzieć, przemyśleć, pozmieniać. Warto, bo jest ciekawy. pzdr. bezet
Leon Gutner Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie mam nic przeciwko takiemu stylowi pisania ... Jest dosyć konkretnie określony i prosty w założeniu ale dzięki temu dociera do odbiorcy . Lubię jak poezja jest dostępna dla wszystkich ... Zmyślnie napisane i całkiem przyjemne w odbiorze ... Pozdrawiam L.G.
Kornelia Zawrzykraj Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podoba się podoba może w łepetynkę mnie nie uderzyło;) ale fajnie się czyta i pomysł ciekawy
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ooo ten np. jest bardzo ładny... oby więcej takich i jeszcze lepszych pozdro
Gosia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a wiesz ze mi sie spodobal :) pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi