Bo Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 nad brzegiem Czarnego Morza zatrzymała się chwila westchnieniem jak Cyganka co dłonie rozkłada jak karty niepewna co może odkryć tam w pubie nad urwiskiem zdarzyła się nam historia gorąca jak Złote Piaski ponad kieliszkiem martini smakowałam zakazany owoc zbyt grzesznie pachniał Zachodem bym chciała odejść nie byłam dla ciebie zbyt młoda choć taka byłam i z Polski w ciasnej tawerny szatni chłonęłam opowieść filmową o tangu w Paryżu co było ostatnim i wtedy nie bacząc na gwizdy gapiów tańczyłam tango to z tobą a Nos Kaliakra trząsł się o jakże przewrotne jest życie byliśmy wówczas jak tamci filmowi bohaterowie co pragną siebie zbyt mocno lecz o tym jeszcze nie wiedzą choć inne są ich języki i dzieli ich własna przeszłość są bliscy sobie jak rzadko bo myślą i czują tak samo gdy ciało do ciała a oni tańczą tango ostatnie ze sobą
pathe Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autorze poodba Ci się ten utwór zadowolony jesteś?
Mr.Suicide Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 przede wszystkim postarałbym się to na Twoim miejscu rozbić. zaproponuję Ci swoją, luźną, dość pobieżnie przygotowaną propozycję. oto ona :nad brzegiem Czarnego Morza zatrzymała się chwila westchnieniem jak Cyganka co dłonie rozkłada jak karty niepewna co może odkryć tam w pubie nad urwiskiem zdarzyła się nam historia gorąca jak Złote Piaski ponad kieliszkiem martini smakowałam zakazany owoc zbyt grzesznie pachniał Zachodem bym chciała odejść nie byłam dla ciebie zbyt młoda i z Polski w ciasnej szatni tawerny chłonęłam opowieść filmową o tangu w Paryżu co było ostatnim i wtedy nie bacząc na gwizdy gapiów tańczyłam z tobą a Nos Kaliakra trząsł się o jakże przewrotne jest życie byliśmy wówczas jak tamci filmowi bohaterowie co pragną siebie zbyt mocno lecz o tym jeszcze nie wiedzą choć inne są ich języki i dzieli ich własna przeszłość są bliscy sobie bo myślą i czują tak samo gdy ciało do ciała a oni tańczą tango ostatnie ze sobą przesłanie jest jasne, powiedziałbym wręcz, że przejaskrawione. nie odpowiada mi ten wiersz w aktualnej formie. radzę następnym razem dłużej nad nim pomyśleć albo wrzucić do W. pozdrawiam.
Rachel_Grass Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 najlepszy jest wers "o jakże przewrotne jest życie". ma w sobie magię. a ogólnie to niezbyt to dobre. a jednak ciągnie mnie do tego wiersza, sama nie wiem czemu.
Bo Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 do Rachel Grass. ciągnie Cię , bo działa na podświadomość. :)) pozdrawiam serdecznie odważną Panią Poetkę.
Bo Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 do Mr. Suicide owszem, zgadzam się - trzeba by rozbić. bardzo dziękuję za tę propozycję. jest całkiem, całkiem. przesłanie jest przejaskrawione? hmmm ... mówiąc szczerze nie zauważyłam. choć właściwie co to znaczy, czyli co autor miał na myśli? :) pozdrawiam
Bo Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 do pathe czy mnie się podoba? bo ja wiem... jednak ma w sobie to coś ;) pozdrawiam
Veronique Sijka Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 jak Bułgaria to nie martini - tylko wino :) wiem czepialska jestem ale klimat nie ten mimo to pozdrawiam v.
Rachel_Grass Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 kimże jest odważna Pani Poetka? :)
Rekomendowane odpowiedzi