Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cóż Pan to nazwie obłędem, ja(oraz myślę że kilku innych piszących na tym forum) raczej niezrozumieniem wiersza.
pozdrawiam i życzę odrobinę głębszych przemyśleń

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

proszę pana, proszę mi wierzyć, ja też tak pisałem na początku, ściągałem trochę od różewicza, boż to dobry poeta, ale z pewnością pan mu nie dorówna w tak kunsztownym wersowaniu utworu, proszę tworzyć własny, współczesny styl.
Opublikowano

Różewicza nie czytuje, nieprzepadam szczerze mowiąc. A czy moje wersowanie jest jakies strasznie kunsztowne? nie wiem, wg mnie tak po prostu lepiej to wygląda. A co do własnego stylu to proszę sie zdecydować bo ostatnio polecał mi pan wzorowanie się na znanych poetach i panu.
pozdrawiam

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

nie napisałem że pana styl jest kunsztowny, tylko styl różewicza, ale mniejsza z tym,

tak, tak, niechże się pan na mnie wzoruje, albo ''sio'' na nieszufladę, tam pana wychłoszczą):
Opublikowano

nieszufladę? nie obawiam się że niegustuje w typie ludzi tam się udzielających ani tamtejszej twórczości(poza pewnymi wyjątkami). Niestety nie zrozumiał pan mojego komentarza ale jak pan słusznie zauważył mniejsza z tym.

Opublikowano

to czy tam jest prawdziwa poezja jest wg kwestią mocno dyskusyjną, podobnie można dyskutować na temat jak w ogóle definiujemy pojęcie prawdziwa poezja.
pozdrawiam