Henryk_Jakowiec Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ty jesteś wciąż dla mnie Kochanie najdroższą ze wszystkich na świecie bo cząstkę serduszka oddałaś takiemu miernemu poecie. Ty jesteś najsłodszą miłością płatkami różyczek utkaną i rosy kropelką na skroni ustami rozkoszy spijaną. Ty jesteś strumykiem przyjaźni i moją bezpieczną przystanią i róży ciernistej kolcami co kłują a jednak nie ranią. Ty jesteś i byłaś Jedyną i taką na zawsze już będziesz bo naszą misterną nić życia zaczęłaś i nadal ją przędziesz. Ty jesteś nadzieją na lepsze i na to co ma być spełnione dlatego do Ciebie Kochanie gorącą miłością wciąż płonę. Mojej Najukochańszej – sercem pisane
ava mirabell Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po prostu piękne i zbyt osobiste aby szerzej komentować, pozdrawiam Pana i Najukochańszą:) zw - sze :):):) a.m.
Mr.Suicide Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 każda strofa zaczyna się od anafory 'Ty jesteś'. jak dowiadujemy się po przeczytaniu chociażby początkowych wersów zwrot rozpoczynający każdą zwrotkę będzie pozytywnie nacechowany. podmiot liryczny to prawdziwy romantyk, któremu skradła serce co najmniej miła /tu się pewnie Autor obrazi, że tak mało o niej powiedziałem ;)/ kobieta. wiersz jest rytmiczny, melodyjny, co oczywiście zasługuje na plusa. pozdrawiam.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 10 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po prostu piękne i zbyt osobiste aby szerzej komentować, pozdrawiam Pana i Najukochańszą:) zw - sze :):):) a.m. Pozdrowienia przyjęliśmy, szczerze za nie dziękujemy a dla tak miłego gościa teraz swoje przekażemy. Za przesłane pozdrowienia serdecznie dziękujemy. Jest nam bardzo miło i przyjemnie. Proszę przyjąć nasze pozdrowienia:)))) HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 10 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nic podobnego nie może mieć miejsca. Autor jak i jego najukochańsza nie czują się obrażeni a wręcz przeciwnie dziękują za życzliwe słowa i miłe pozdrowienia. Pozdrawiamy serdecznie i promiennie:)))) HJ Rzekła moja ukochana - Proszę pozdrów tego pana, powiedz też dyplomatycznie to co stało się faktycznie, że kraść serca nie musiałeś bo ode mnie go dostałeś.
Marlett Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Heniu! Piękne wyznanie. Każda kobieta marzy o romantycznej miłości;)) Radości.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 10 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Ja kobietą nie jestem ale romantykiem tak. Moje marzenia też są romantyczne. A o miłości marzy każdy, o miłości romantycznej może nie wszyscy ale jest nas spore grono. Dziękuję za ciepły wpis. Pozdrawiam serdecznie:)))) HJ Ileż to trzeba w sobie odwagi mieć by przekazać te proste słowa w momencie kiedy zejdą się drogi i chce się życie zacząć od nowa. Nieśmiałość zżera bardziej niż trema krępuje ruchy, oczy przysłania lecz zawsze trzeba płacić frycowe gdy się startuje do zakochania.
zak stanisława Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 HENry, ten wiersz to na pewno z jakiejś okazji.... życzę przeto najsłodszego! Stanka
Henryk_Jakowiec Opublikowano 10 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Oczywiścia jak każdy wiersz tak i ten powstał dla pewnej pani. Dziękuję za słodkości i do miłego:))) HJ Pozostanie tajemnicą i do tego taką słodką komu ten wiersz napisany, która z pań jest tą istotką. Której moje serce bije i podaje rytm pisania bo ta słodka tajemnica jak parawan nas zasłania. To co mogę Ci powiedzieć to jedynie tylko tyle, że z tą moją ukochaną życie toczy mi się mile.
Judyt Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 ah kobieta cała w chmurce uleciała tożem sobie zrymowała;) pozdr.ciepło
ava mirabell Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po prostu piękne i zbyt osobiste aby szerzej komentować, pozdrawiam Pana i Najukochańszą:) zw - sze :):):) a.m. Pozdrowienia przyjęliśmy, szczerze za nie dziękujemy a dla tak miłego gościa teraz swoje przekażemy. Za przesłane pozdrowienia serdecznie dziękujemy. Jest nam bardzo miło i przyjemnie. Proszę przyjąć nasze pozdrowienia:)))) HJ :) dziękuję :) zw - sze a.m
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i chyba przez lotność tego powiedzenia „Kobieta - puch marny” nabrało znaczenia. Pozdrawiam serdecznie:))))) HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrowienia przyjęliśmy, szczerze za nie dziękujemy a dla tak miłego gościa teraz swoje przekażemy. Za przesłane pozdrowienia serdecznie dziękujemy. Jest nam bardzo miło i przyjemnie. Proszę przyjąć nasze pozdrowienia:)))) HJ :) dziękuję :) zw - sze a.m Ja dziękuję za „dziękuję” i raz jeszcze odpisuję życząc Ci radości nie tylko z grzeczności. :)))) HJ
Tali Maciej Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 poeta kobiecie plecie najcudowniejsze liryki inny do swojej lubej wzorem najszerszym z matematyki kurzach przykuchci przez brzuszek oczaruje magik z kapelusza krulika wyczaruje lecz i tak każdy z nich tak samo zachoruje bo miłość jest wspaniałą potrzebną chorobą gdy czujesz w głębi serca że chce być luba z tobą(-" pozdrawiam
Judyt Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i chyba przez lotność tego powiedzenia „Kobieta - puch marny” nabrało znaczenia. Pozdrawiam serdecznie:))))) HJ i chyba potem "Mężczyzna- puchu marny" nabrało znaczenia, dziękuję sedrecznie :)
drewniane palce Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 o rany. brak mi słów. różyczki, kropeleczki, kolce, płonięcie gorącą miłością, serduszko i owoce z jego głębi. powiedziałabym nowy wojaczek. lub miłosz. aż walentynkami zapachniało. cholera, aż zapytam- nie da się pisać DOBRYCH wierszy o emocjach? trzeba sięgać po taki stopień tandety? nie czekam na odpowiedź, bo dobrze ją znam. pozdrawiam
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 odpowiadam dla drewniane palce: Znalazł się jasnowidz i to z bożej łaski lecz mi nie potrzebne są Twoje oklaski, dla Ciebie tandeta, kicz i banialuki a ja będę pisał tym stylem dopóki mojej Ukochanej przyjemność tym sprawię i nie jest mi przykro, że Ciebie nie bawię. Pozdrawiam serdecznie:)))) HJ
drewniane palce Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 bo nie przyszliśmy na to forum uczyć się jak pisać lepiej, tylko urodziliśmy się z tą wiedzą i teraz czekamy na oklaski, bo w szkole wygraliśmy nagrodę publiczności, mama nas pochwaliła, a ukochanej przypadł do gustu wiersz miłosny, więc to najlepsze miejsce żeby jeszcze troche się podbudować. dobra postawa. choć nie zasłużyłam chyba na wiersz spod pańskiej ręki, więc nie będę się poczuwać. jedynie pozdrawiam ponownie.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Odpowiadam na wpis Judyt: W tym „męski obóz” rację mi przyzna - nie będzie puchem żaden mężczyzna bo choćby z racji i tego że o wiele więcej od „babki” żre. Jeszcze się taki piwa opije i brzuch mu rośnie i w oczach tyje więc facet choćby i z małym brzuszkiem mogę zapewnić, nie będzie puszkiem. Serdeczne pozdrowienia:))))
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Odpowiadam na wpis Tali Macieja: Mój wiersz to jest zwykła mowa, w której zrymowałem słowa wplotłem czułość oraz kwiecie po czym dałem mej kobiecie. Oprócz wiersza, nie ukrywam i przepiorę i pozmywam nieraz obiad ugotuję i kolację przyszykuję. Bo to wszystko razem wzięte świadczy o tym, że ja „miętę” czuję do mej Ukochanej życzliwością zdobywanej. Ona także nic nie ściemnia i miłością odwzajemnia bo zna naszych uczuć siłę - prawda, że to takie miłe? Serdecznie pozdrawiam:)))) HJ
Rekomendowane odpowiedzi