Almare Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Poeci, nie bądźcie łagodni na wiosnę A jak mówił mistrz, siedząc w brzuchu Bestii Zjeść można formę, trudniej treść Ale najtrudniej idee… te o wolnościDzisiaj Bestia we fraku Ogon schowany w poły Pazur przycięty i zęby,… zęby w bieli Szampan, kawior w kręgu stałych gości Czasami Beza przy boku Z całym szacunkiem …z wypraski Gruba czerwona mordo Oto Twój remanent: Powstałaś z morza krwi Stosów niewinnych kości Oskrzydlasz blaskiem pozoru Bełkotem nieoznaczonych treści Poeci, a nam chodzi zawsze o istotę znaczeń Nie bądźcie niewinni na wiosnę Zieleni w zieleń, świetliście To z cienia waszej łagodności wyłania się postać Bestiiwiersz z cyklu, poezja łagodnie rewolucyjna
Pancolek Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zanim coś więcej napiszę: czemu służy pochyła czcionka?
Almare Opublikowano 8 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -pochyła czcionka to wyłączenie, każdy może sobie wpisać swoją Bestię lub jak widzi problem zawarty w dwóch zwrotkach-nawiasach. myk
Rafał Różewicz Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 niektóre fragmenty skojarzyły mi się z wierszem Tadeusza Różewicza "nie wstydźcie się łez młodzi poeci" to dużo. szczególnie trafia do mnie ostatnia strofa.
Almare Opublikowano 8 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -wiersz powstał po kolejnym przeczytaniu "Ballady biblijnej" J.Kofty- to pierwsza strofa. -następne dwie, sam wiesz. -ostatnia- to refleksja, o czym piszą poeci na portalach. -a Bestia dalej żyje,moim zadaniem,a oni nie chcą o tym myśleć -wiersz opublikowałem pod wpływem cyklu J.Sojana cyt
Rekomendowane odpowiedzi