Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97 pierwszy raz zobaczyłam morze w wieku 2latek i oszalałam  Zaczęłam upychać piasek w swoje zielone kaloszki  Bardzo chciałam taki mieć na podwórku  Uwierzysz że moja mama wracała z całą siatą wypchaną po brzegi tym właśnie Piaskiem!  Wujek resztę naszych rzeczy musiał wysłać pocztą bo by się nie ogarnęła z dzieckiem i innymi jeszcze pakunkami

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @violetta Prawdziwa sielanka.
    • @Migrena Tak, ale zmęczył się tym strasznie. Choć zdaje się nie dużo opowiadań czytałem, więc znów zdaje się nie znam całej Twórczości. Mi to kiedyś psychiatryczni wyciągali zresztą, że to fragmentaryczność. Ale nie sądzę żebym był aż tak fragmentaryczny. Zwyczajnie sięgam po różne rzeczy, z zastrzeżeniem, że mnie akurat w sztuce cofnęło nie co innego jak prawo i to w sumie na 15 lat. Tak wyszło. Gdyby może nie prawo może bym był mniej polityczny. A może na odwrót, bo jeszcze bardziej? Nie wiem. Czy kocham Stachurę? No może nie aż tak, ale bardzo szanuję i myślę, że jego akurat trochę rozumiem. 
    • @Gosława   Oj, to wiersz bardzo ciężkiego kalibru, cięższego niż  ten "piach upychany w kalosze". 
    • @Poet Ka   Heine napisał, Porazińska zaśpiewała, a Ty wzięłaś to wszystko -  dorzuciłaś adamaszek i wyszła Ci ballada, przy której serce ściska się przyjemnie. Stary król, młody paź, młoda królowa pośrodku - przepis znany od wieków, ale tu podany ze smakiem i bez zbędnych składników. „Miłość bowiem za mocna bywa" - cóż, trudno się nie zgodzić, choć szkoda króla, szkoda pazia i królowej , i szkoda, że tak krótko.   Świetne! :)))  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...