Mr._Żubr Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 owego dnia pan narodził się ponownie jak co roku trzoda śpi albo żre nawet osioł na nic nie zwraca uwagi aniołowie szukają skrzydeł zalanych keczupem przerzucają kanały pastuszkowie zaczęli tłuc się między sobą znów za dużo wypili święta panienka zdejmuje aureolę józef biedny ściąga brodę składają broń jezuska można schować do szafy zagłuszyć wycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr._Żubr Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Dla porównania, pierwotna wersja: www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=66510 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ava mirabell Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak, w obliczu gorzkiej prawdy przy zalewaniu niewinnej ryby galaretą ? pzdr. a.m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr._Żubr Opublikowano 24 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Wcześniej, Avo, pytałaś, jak temu zapobiec;] Już odpowiadam: burn the babilon Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pancolek Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Podoba mi się, Żubrze, cholernie mi się podoba. Trafnie ujęte i robi wrażenie. Może za mało czytuję poezji, ale nie mam wrażenia wtórności. + Pancuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr._Żubr Opublikowano 25 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wow:) Dzięki wielkie. Od razu mi radośniej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr._Żubr Opublikowano 25 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja tam się cieszę. Choćby z tego, że się komuś utworek spodobał. A z tej "prawdziwości" to już nieco mniej. Dzięki za ślad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Suicide Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 podmiot liryczny podchodzi ironicznie do świąt. wręcz je wyśmiewa. być może go nudzą, żenują, ma ich dość. bo prawdę mówiąc stają się coraz bardziej komercyjne /w wierszu mowa o keczupie na skrzydłach aniołów czy chowaniu do szafy podobizny malutkiego Jezusa/. można przypuszczać, że peel jest poganinem /oni bowiem na ogół prześmie - wają chrześcijańskie święta ; wyznawcy innych religii, o ile wiem, tego nie robią/. podmiot liryczny jednak zwraca uwagę na ważną sprawę, otóż : ludzie coraz mniej zwracają uwagę na fakt, że jest to wielki dzień, bowiem właśnie tego dnia narodził się Bóg. dzieci czekają na prezenty, dorośli muszą /przepraszam, ale niestety posłużę się kolokwializmem/ odbębnić kolejne, nudne spotkanie rodzinne. tak czy inaczej wiersz za genialny w moich oczach nie uchodzi, aczkolwiek ukazuję uogólnio - ne podejście ludzi wierzących w Boga do świąt. niestety trafne. tak mnie się przynajmniej wydaję, chociaż sam staram się odbiegać od tego. pozdrawiam i wesołych świąt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr._Żubr Opublikowano 25 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciekawa interpretacja:) dzięki tym większe, że Ci się chciało. Również wesołych życzę, i bez skrzydeł z keczupem. ...czy coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V.M Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Podoba mi sie tylko wers z ketchupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr._Żubr Opublikowano 25 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dober i to;] lepszy byłby z alkoholem, wiem:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Różewicz Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 ktoś kto woli musztardę, odrzuci to w diabły i spali stodołę. jezuska można schować do szafy zagłuszyć wycie---to mi się podoba. ale ogólnie temat nie jest zbytnio ciekawy. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr._Żubr Opublikowano 25 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmmmm.... jednak coś tam się spodobało i - mam nadzieję - zostanie w Twojej pamięci choć przez chwilę pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allena Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 na ten świąteczny czas - akurat!podoba się opisanie w wierszu t.zw. otoczenia i corocznej powtórki.:) a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr._Żubr Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Akurat...? Nawet znoszę:) Cieszę się, że "podoba się". Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlett Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Mr. Żurze! Czytałam przed Świętami. Kończą się Święta ,kończą jasełka. Podoba +++ Radości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr._Żubr Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż, może akurat jutro spadną z pierwszej strony. Dzięki serdeczne, za odbiór i za ślad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlett Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Ach! nie - jeszcze nie spadaj:)) Uśmiechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAYQ Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Myślę, że jest lepiej niż w W. I chociaż już tam mi się podobał, to tutaj, dzięki zmianie kolejności wersów, akcja w wierszu narasta i zrobiło się "mniam". Fajny, prosty język, bez owijania w bawełnę, a jednak owinięte tyle ile trzeba. +++ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr._Żubr Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Buch! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi