Jimmy_Jordan Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Agnieszka skończy czwartego dopiero zacznie nalewać urwaną pościelą w przelot blatem płochliwych ciem z drzewa gąszcz zwiewny jemu ulega wiatr zawiał w gość grota ciemna nie ma czwartego dopiero zacznie stryjeczną siostrę umartwień fryzurą muskać ciąć krańce ostre i słodką prywatnie ssąc krew omdlewać przypadkiem kantem w krzesło lecz nie złapiesz Skoro Agnieszki nie ma ist weg i aktu urodzenia także ist weg żadnego numeru PESEL poecie po tej Agnieszce ist weg poeta ist weg bez wiersza czy wiersz raz jeszcze
HAYQ Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Jeśli chodzi o mnie - jestem pod wrażeniem. Czyta się naprawdę świetnie, doskonały dobór słów i sformułowań. Mam tylko jedno pytanie:"wiatr zawiał w gość do grot cienia" Coś mi z tym gościem nie gra. Pewnie się mylę, ale chciałbym przynajmniej wiedzieć :) Acha i jeszcze jedną rzecz bym zmienił:"Agnieszka skończy czwartego dopiero zacznie nalewać urwaną pościelą w przelot blatów płochliwych ciem z drzewa" +++ za całość Pozdrawiam
Jimmy_Jordan Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Faktycznie jest tych zgrzytów troszkę szczerze powiedziawszy to denerwuje mnie bezsens (oby pozorny) niektórych wersów, ale cóż, jak coś się napatoczy poprawię pozdrawiam Jimmy
Marlett Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Jimmy! Nie jest pewna czy celnie wiatr zawiał w gość grota ciemna nie ma -ostrze grota PozdrawiaM.
adolf Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 "ist weg" zaczynam mie na was duży wpływ... a tak na serio wiersz nawet ciekawy..mi si,.e ko.nówka podoba
Jimmy_Jordan Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeszcze to przemodeluję - dzięki pozdrawiam Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a tak się napatoczyło pozdrawiam Jimmy
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zajmę się zakończeniem, ponieważ w rozwinięciu nie znalazłem wielu rzeczy do których mógłbym się przyczepić. Wiersz dysponuje dużą obrazowością, w miarę plastycznym językiem choć nie obeszło bez nadmiaru metafor; ich eksplozja tworzy bełkot. Jednak to dość dobry bełkot, bełkot celowy, lubisz tak pisać. Za to cię lubię, ale nie zawsze ci wychodzi, to składanie wersów. Co do ostatniej strofy, nie wiem czy jest potrzebna. Jest męcząca i muszę sobie to „weg” tłumaczyć chodziło o podróż, o precz! czy jakiś to idiom ? Co do interpretacji to można się tu bić. Na początku można zadać pytanie, co za Agnieszka. Pewnie kochanka ? Śmierdzi mi tu poezją „alkoholową” wiersz dobrze się wpisuje w czarne tło egzystencjalizmu. Brak nim w tylko prostoty.
Almare Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 -no proszę, ciacho, Jimmy!!! -jeszcze wrócę
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Bardzo dobrze. Nie załapalem chyba do końca drugiej strofy, raczej się domyślam (jakieś dziewczyńskie historie-histerie? bo nie uwierzę, że zrobiła to: ist weg?) I co ma poeta do tego? był pościelowym? Zastanawiam się nad poprawkami i... nie widzę, to jest napisane na takiej emocji, że grzebanie byłoby barbarią! (no może z tym PESELEM coś zrobic, choćby zmniejszyć ;) pzdr. b ps. nie chcę siegać daleko pamięcią w stare teksty - ale: kilka pięter do góry!
Jimmy_Jordan Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem wiem zgadzam się jutro o małgorzacie ;) pozdr Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zawsze wracają ;) pozdrawiam Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hah ja już od roku w W i dobrze mi tu i lepiej i piszą się teksty... a stare to w śniadaniówce do szkoły przedszkolakom pakuję pozdrawiam Jimmy
Rekomendowane odpowiedzi