HenrykO Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Kończy się nasz czas , przyjacielu, niedługo umrzemy. Pogadajmy jak zawsze, jeszcze raz, póki jeszcze żyjemy. Pogadajmy o tym, czego nikomu nie mówimy, tylko my dwaj znamy nasze grzeszki, więc mówmy, wspólne mamy ścieżki. Ty mnie a ja tobie dam rozgrzeszenie. Teraz potrzebny nam spokój, a nie dręczące wspomnienie. Potrzebna mi prawda i twoja zgoda abym mógł „czysty” iść do Pana Boga. Kończy się nasz czas, rocznik się wykrusza, coraz mniej prawdy w domach pozostaje. Mówmy więc, rozmawiajmy, inni tego nie robią bo im się wydaje, że mają czas. a go nie mają.
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Pomrzemy? Co to za słowo? Stare... Peel jest stary, autor młody - stąd banalny wiersz. Nie czuję, żebyś napisał go od siebie, nie znajduję Twoich uczuć.
HenrykO Opublikowano 2 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Przykro mi, może to kwestia wrażliwości, może dobrego smaku... Dzięki za "młodego autora", poczułem się młodo :) Piszesz, że autor młody, ale przez duże "T"(Twoje), to nie potrzebne. pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 babcia mówiła: "choćbyś żył i sto lat z człowiekiem, to nie poznasz wszystkich jego tajemnic", stąd ci przyjaciele, którzy znają wszystkie swoje grzechy trochę mnie zadziwiają. pomimo to rozumiem wiersz, uważam jednak, że można by nad nim jeszcze trochę popracować. pozdrawiam.
Ewa_Kos Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Treść zastanawia, bo teraz widzę, że nie tylko ja mam ten problem:)) Nad formą koniecznie trzeba popracować i może rymy mniej dokładne? Ale to ja tak myślę i Autor nie musi się ze mną zgadzać:)) Pozdrawiam serdecznie:)) EK
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 i jeszcze jedno - słowo "pomrzemy" pasuje mi bardziej bo umieramy to tak bardziej indywidualnie, a ponad indywidualnie, to już pomór ;). dla mnie "pomrzemy" nie jest archaizmem, ale nawet gdyby, to kto powiedział, że takich słów absolutnie nie wolno używać? ostateczna decyzja, oczywiśie, należy do Autora. pozdrawiam.
HenrykO Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Mnie też bardziej pasuje "pomrzemy", ponieważ dotyczy ich obu i tylko. Sylwester, oni znają "swoje tajemnice", w znaczeniu, "te, które maja razem", Ewa, pewnie, że nie muszę się z toba zgadzać, nie ma takiego obowiązku :). Ale mogę! cieszę się, że zastanowilas sie nad wierszem. Obiecuję, że będę nad nim jeszcze pracował, żeby przekaz nie kolidował z treścią. Pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi