Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jest tajemnicą, że ludzie żyją by umrzeć
Nie jest tajemnicą, że noc następuje po mroku
Czasem zdarza się zaćmienie słońca
Nie wierzę, że świat może się zmienić

Nie jest tajemnicą, że świat ma jednego Boga
Nie jest tajemnicą, że morderca szuka rozgrzeszenia
Świat eksploduje z powodu jednego kłamstwa człowieka
Nie ufam przeznaczeniu

Opublikowano

Nie powiem, żebym prawie w to uwierzył, ale każdy ma prawo do własnych osądów.
Ja nie uwierzyłem. Lacemu? Ano nawet robak nie żyje, żeby umrzeć.
Przykro mi, nie podobało mi się. Ale pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Mówimy o dwóch różnych rzeczach. Zdawać sobie sprawę z tego, że umrzemy, to zupełnie co innego od tego, że żyjemy po to by umrzeć. :)
W każdym razie nie każdy po to żyje - przykładów nie podam, za dużo.
Pozdrawiam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @obywatel   mnie też nie fascynuje zabijanie,   przecież piszę, że dobrze by było odzyskać słowo dla podstawowego, pierwotnego znaczenia!   generalnie nie oglądam horrorów    ale  to Stephen King!    nie dręczę się, bynajmniej... przecież odpisałam, to jak się dręczę, kiedy się nie dręczę

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Kwiatuszek Dziękuję. A teraz? 
    • @Poet KaRocznik jest Ok jego właściciel mniej, mówię o sobie. Od kiedy spotkałem się ze śmiercią oko w oko jakoś mi daleko do horrorów. Nie wiem czy żołnierze wracający z Ukrainy też tak mają, sądzę jednak, że tak. Nie dręcz się, trudno napisać wiersz uniwersalny, jednak coś tam dla siebie wziąłem. Wybacz, że nie jestem w stanie zrozumieć fascynacji zabijaniem. Pozdrawiam.
    • @Stukacz   śmierć, cierpienie i powolny rozkład  są częścią życia człowieka   częścią, której zdaje się on nie dostrzegać, bo jest zbyt potworna    do czasu...
    • @obywatel   masz rację, że nie wstawiłeś serduszka pod wierszem,   bo masz prawo uznać go za zbyt hermetyczny   to mój błąd! zakładałam, że wszyscy będą wiedzieli, o co chodzi   ale pojawia się pytanie o wartość poezji, w której nie ma nawiązań do rzeczywistości, do tradycji, do kultury masowej    jedni powiedzą niezrozumiałe ale ci, którzy cenią nawiązania, mogą stwierdzić, że to utwór bez nawiązań jest właśnie miałki   i jeszcze jedno, nie ma dobrych i złych interpretacji możesz interpretować po swojemu   to będą Twoje skojarzenia wiersz interpretowany na różne sposoby- nabiera większej wartości!  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...