Trucizna Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Śmierć jest tak często że nic już nie znaczy Gołębica leży na chodniku w kałuży krwi Biała koperta z wąglikiem pod drzwiami sąsiadki jestem następna Wojna nie kończy się co dzień nowe ofiary Tylko chwila by wszystko zniszczyć Niedoskonały czas nierealne sny słodkie marzenia zatrute gniewem Obiecałeś nam lepszy świat Twój głos cichnie pełne smutku żalu bólu przeprosiny za bezsilność i ta jedna łza mówi wszystko nie możesz zrobić nic
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 niczego WAM nie obiecywałem, to WY obiecaliście mi, że nie ruszycie tego pieprzonego jabłka - odparł Bóg ;). w końcu to rozmowa... moim zdaniem całkiem nieźle, chociaż na niektóre kwestie mam inne zdanie :). pozdrawiam.
Adela nie pije Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 aś se Pańcia pogadała z Panem Bogiem, że hoho aś Mu nawsadzała, na pewno się wstydzi Pańcia - te żale są tak nudne i naiwne, że na miejscu Stworzyciela, bym się nimi nie przejęła A komuż On świat lepszy obiecywał - jak i gdzie? Sama się zabierz do poprawiania świata, a zacznij od wiersza swego tu obecnego - xxx w diabły te egzaltacyjne krwie i gołębie, spuść nieco z apokaliptycznego tonu, zastosuj nieco logiki w tym gramatyki też, a sama zobaczysz, że ci się polepszy przed śmiercią ostań w pokoju
a._mrozinski Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Stawiać gołębice (piękny nawet jeśli oklepany symbol) obok wąglika (?!) jest moim zdaniem bardzo nieprzemyślane. Całość (zwłaszcza druga część) przypomina mi albo moje dawne dawne przemyślenia (tylko stylem, bo podobnie jak Sylwester mam inne zdanie jeśli chodzi o te kwestie) albo raczej typowe myśli-wiersze początkujących. Następny wiersz będzie lepszy, potem będą jeszcze lepsze i może coś z Ciebie będzie. Czytaj, pisz, czytaj i niech każdy Twój wiersz będzie lepszy od poprzedniego. arek
Stanisław Kamykowski Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 rzeczywiście zestawienie gołębicy z wąglikiem nie jest najszczęśliwsze "pełne smutku żalu bólu" w tym miejscu zapis (rozstrzelenie poszczególnych wyrazów jako wersów) nie wnosi żadnej zmiany znaczeniowej i wprowadza zupenie zbędne pauzy końcówka, drażni nie różnymi od moich poglądami tylko, potoczną znajomością tematu(taki obraz kształtuje mi się z treśc utworu) a to jest bardzo groźne w konfrontacji z cztelnikiem pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi