IN Opublikowano 30 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 bez ostrzeżenia zgasło światło zostałam z pochyloną głową mijam kolejny dzień w tym śnie nie mogę Cię dotknąć Tato proszę... obudźmy się
Mr.Suicide Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 ciekawie In. zastanawiam się tylko czy aby potrzebny jest wers, w którym podmiot liryczny oznajmia nam /dosłownie/ o śnie. jeśli chodzi o treść, mam 2 pomysły na interpretację : * - podmiot liryczny jest niezwykle silnie związany z Tatą. boi się go utracić, a jego obawy są zobrazowane w śnie ; * - relacje jakie zachodziły pomiędzy podmiotem lirycznym a Tatą z pewnością były bardzo bliskie ; - podmiot liryczny stracił Tatę /ojciec prawdopodobnie umarł/ w sposób dość nieoczekiwany, gwałtowny. można się domyślić, że nie był to jeszcze z fizjologicznego punktu widzenia jego czas ; - podmiot liryczny tęskni za nim, wyraża swój żal po jego odejściu ; - podmiot liryczny nie jest w stanie uwierzyć w rzeczywistość i przyjąć do wiadomości tej przykrej informacji ; chyba tyle. mnie się podoba :) pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 INko! Są takie sny. Serdecznie pozdrawiaM.
zak stanisława Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 zgasł nagle- wtedy głowa pochyla się nisko jeszcze niżej pod brzemieniem żalu. we śnie nie dotkniesz, bo gdyby tak było Pl zostałaby tam na zawsze. Witaj Inko, smutno, tęskno , krótko i prawdziwie siarczysty scmoookeS
JacekSojan Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 przemawia do mnie - mój staruszek w szpitalu (83 lata !), więc tym bardziej... a z tym "przebudzeniem" - nie do końca, bo raz - nie jesteśmy dziećmi (chociaż dla ojca zawsze), dwa - w sensie religijnym dla wierzącego "przebudzenie" to pewnik...ale to już na marginesie; pozdrawiam! :) J.S
Judyt Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 pięknie Inko westchnienie do Ojca może nawet dwóch:)) pozdrawiam
IN Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 witaj Mister, masz godną podziwu skłonność do uporządkowanego myślenia i sporo racji w tym, co napisałeś pozdrawiam, :)
IN Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i niestety nie mamy wpływu na to, co nam się śni pozdrawiam Marlettko, :)
IN Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. smutno Stasiu... czasem żartem mówił, że życie musi być al dente, bo inaczej wcale byśmy go nie czuli buziak,
IN Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, nie zastanawiałam się nad tym co piszę, urodziło się w kilkadziesiąt sekund, więc pewnie szczere - z jakiegoś natłoku myśli, które jeszcze trudno ogarnąć mam nadzieję, że Twój Staruszek szybko wróci do zdrowia życzę tego z całego serca pozdrawiam, :)
IN Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Judyt pozdrawiam, :)
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No dobrze, ok, powiedzmy; przyszło samo, mocne i zmusiło do zapisania, ale - ;) po napisaniu jest czas odczytywania zanim czytelnik (tak, tak - Pani Autorko! - publikacja ;) nie dostanie na żer.bez ostrzeżenia zgasło światło zostałam z pochyloną głową mijam kolejny dzień w tym śnie nie mogę Cię dotknąć Tato proszę... obudźmy się Początek: mnie (wiadomo: zboczony ;) kojarzy się z frazą z piosenki Elity (pogasły zmysły - błysło światło), ale niech tam będzie na poważnie, tylko skąd to ostrzeżenie? kto miał ostrzegać? ON? (nic nie do odczytania z dalszego ciągu) "mijam kolejny dzień" - to tak jakby mijać przechodnia, dzień jako przedmiot? I dalej mamy 2w1 ;) jesteśmy we śnie - więc to że się chcemy, albo nie chcemy, obudzić - nie jest żadnym zaskoczeniem, pointa jest prostą konstatacją, a jesli tak, to równie ważną, albo i mniej, niż "nie mogę Cię dotknąć" (z tego stwierdzenie przynajmniej wynika jakiś ból). Tak więc droga autorko, jeśli już zapisałaś bez zastanawiania, to zrób to potem. Z tego tekstu mogą być ludzie ;) pzdr. b
adam sosna Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 nie komentuję - tylko czytam :(:)
IN Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. postaram się, ale za jakiś czas wystawianie się na żer niewątpliwie mobilizuje do myślenia ;) dziękuję, że zajrzałeś :)
IN Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i chwała Ci za to ;) :)
Rekomendowane odpowiedzi