bona Opublikowano 20 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 ostrza traw rozcinały wszerz i wzdłuż a on chodził dookoła akacji i drwił drwił z kolców z ran jak słońce wiotkie promienie upychał w kieszeniach czarnych dziurawych spływały do ziemi i grzał grzał ciało nie swoje nic nie miał nic odliczał by skoczyć musi tuż tuż za ofiarą
zak stanisława Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 przyznam bono ze dziwny misie wydajeostrza traw rozcinały wszerz i wzdłuż a on chodził dookoła akacji i drwił drwił z kolców z ran jak słońce drwił jak słońce? odczytuje że wiotkie promienie słońca grzały nie jego (cienia) ciało nic nie miał nic odliczał nic więcej nie umiem powiedzieć, ale pozdrawiam serdecznie, Stanka
Ewa_Kos Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 zakończenie bardzo mi się podoba, tylko zrezygnowałabym z "w dół" bo wiadomo, ze jak kot, to na pewno skoczy jakby nie patrzyl:))Całość ok:))) Pozdrawiam serdecznie:) EK
HAYQ Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 ostrza traw rozcinały wszerz i wzdłuż a on chodził dookoła akacji i drwił drwił z kolców z ran jak słońce wiotkie promienie upychał w kieszeniach czarnych dziurawych spływały do ziemi i grzał grzał ciało nie swoje nic nie miał nic odliczał by skoczyć jak kot za ofiarą Wyrzuciłbym cały przedostatni wers i będzie świetnie :) I jeszcze jeden delikatny zabieg: "jak słońce" przesunąłbym lekko w dół, wg. mnie lepiej i przejrzyściej się czyta. Ładnie. Pozdrawiam
bona Opublikowano 21 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Dziękuję wszystkim. Przemyślę propozycje. Jeżeli chodzi o "w dół" - wydaje mi się że to musi być, przecież kot może skoczyć na drzewo, może skoczyć na ofiarę na prostej drodze i może skoczyć w dół a ja ten dół chciałam zaznaczyć, dla mnie to ważne. Pozdrawiam:))
Stefan_Rewiński Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 "kota" i "w dol" bym wywalił, będzie wieloznaczniej. Pozdrawiam, czychający, Stefan.
bona Opublikowano 21 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Już nie wiem, tylko że wtedy stracę rytm, będę myśleć Pozdrawiam :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Dla mnie - lepiej, wieloznaczniej, jeszcze bym uogólnił pierwszą zwrotkę, wywalając "trawy" i "akacje".
bona Opublikowano 24 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Już nie mam pomysłu, prawdopodobnie już w takiej formie zostanie. Pozdrawiam komentujących :)
Tali Maciej Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 odnośnie kotów to polecam najnowszy zbiór felietonów Pilcha pociąg do życia wiecznego tam jest ciekawa polemika na temat wyższości kotów nad psami polecam a co do wiersza, jak dla mnie to taka fotografia uchwyconej chwili, no może kilku chwil obrazków, jak dla mnie trochu mało, ale to może przez skłonność ostatnimi czasy do obszerniejszych form pozdrawiam
hewka Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 dla mnie w sam raz, czyta sie dobrze, warsztat bez zarzutu, podoba sie:) pozdrawiam Cie
Rekomendowane odpowiedzi