Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 w moim kraju czarna magia pętle dróg, krzak róż i bagna ktoś zza krzaku hymn wygrywa pewnie o butelkę piwa z grubogroszem się założył że czar srogi wnet rozłoży i się wszystko wyprostuje nieciekawą przyszłość snuje tutaj wszystko jest sekretem nawet jeśli masz kobietę musisz wchodzić z nią w układy bo już takie tu są baby pieniądz mnoży się w zieleni jeśli tylko go rozmienisz możesz kupić swej kobiecie nie rozcięty sen w gazecie dajmy spokój z forsą kiedy częściej bliżej jest do biedy do pierwszego – jak przed laty żyje człowiek jak ten satyr co to trzy krzyżyki stawia i się śmieje w szczenę bagna że dożyje do europy i normalny rzuci podpis dla poety nie ma miejsca w końcu jedna wielka klęska choć się snują tutaj tacy co by pasowali cacy nic nie mówią i nie robią i pomyślisz – tylko skrobią wiersz za wierszem – czarna magia pętle dróg, krzak róż i bagna 1
Anna_Maria Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witku te Twoje wiersze są świetne nawet na grypę i gorączkę i do ulubionych serdecznie pozdrawiam anka
Pan Pani Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 lekko cie czyta Nie lubie rymowanek, ale ta mi się podoba... Pozdrowienia. Goska.
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. współczuję tej grypy i gorączki - i dziękuję za ulubione - kuruj się Anno_Mario - trzymaj się ciepło serdeczne pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. moje ukłon Pan Pani - dziękuję że się podoba serdeczne pozdrówko W_A_R
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 cudo... pętle dróg, krak róz i bagna- czarna magia..
Annabel Turtle Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Co do pierwszej strofy... - a jednak ma urok ten kraj. "nie rozcięty sen w gazecie" - dobrze powiedziane. Nie zgodzę się jednak, że nie ma miejsca dla poetów. Reasumując: z wiersza moim zdaniem przebija żal, zniechęcenie ale i iskierka humoru i miłości do tego kraju. Pewnie się mylę... ale... cóż...
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witku (...war...) fajny, zabawny, chociaż bym jeszcze dopracowywał (zgrabnie to robisz, co pokazałeś przy rentgenie, więc może i tym razem dasz się skusić - czarnej magii...). Pierwsza i ostatnia są lepsze, w środku się posypało lekko (przy tej europie zwłaszcza). Tak na marginesie - co z tymi babami? Nie lubisz czy co? )) Pzdr bezet (ino!)
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Annabel - czy się mylisz - no nie wiem- Twój komentarz - Twój odbiór - dziękuję za przeczytanie - w końcu nie ma ludzi nieomylnych - tym bardziej poetów, którym w miejscu tym jak Polska chyba brak serdeczne pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bezet - baby to sprawa intymna - a europa to nie długo - przypomnieć chciałem to co napisałem jakieś 13 lat temu - o posypaniu nie napiszę niczego - pomyślę ino serdeczne pozdrówko W_A_R
Rekomendowane odpowiedzi