Fanaberka Opublikowano 13 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 tłusty jeż się zatacza czyżby od nadmiaru jesiennych świerszczy
jasna Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja nie wiem :-(
Fanaberka Opublikowano 13 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja nie wiem :-( znaczy haiku paskudniku?
jasna Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na razie jest to dla mnie zagadka i nie umiem jej rozwiązać. Może jutro będzie jaśniej? :-))
Boskie Kalosze Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, oj... mnie to się nieładnie kojarzy: jesienna słota za piecem czeka na noc nowiutki świerszczyk Proszę wybaczyć, pewnie to pierwsze oznaki jesiennej nudy? :)
jasna Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, oj... mnie to się nieładnie kojarzy: jesienna słota za piecem czeka na noc nowiutki świerszczyk Proszę wybaczyć, pewnie to pierwsze oznaki jesiennej nudy? :) To ja się podłączę do świerszczyka bo zza pieca wabi ;-) Tłusty i zataczający się jeż, jakoś mniej nęci ;-)) ((:D))
Fanaberka Opublikowano 14 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, oj... mnie to się nieładnie kojarzy: jesienna słota za piecem czeka na noc nowiutki świerszczyk Proszę wybaczyć, pewnie to pierwsze oznaki jesiennej nudy? :) Oj oj, dopiero to mi się nieładnie kojarzy ;-D Jeże jesienią są bardzo tłuste, to warunek przetrwania zimy. Naprawdę żywią się świerszczami. Świerszcze potrafią nieźle zakręcić w głowie. :-) Dzięki
Fanaberka Opublikowano 14 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten jeż był słodki, tylko haiku chyba nie za dobrze mi wyszło :-)))))
Orston Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przypomniało mi się jakieś japońskie hai w podobnym stylu, o jakimś owadzie,w którym autor pyta: "czyżby ten świetlik(?) uciekał przed jesienną szarugą" czy coś takiego… :) Pozdrawiam Fanaberkę :-)
Boskie Kalosze Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja najmocniej przepraszam, ale wyobraziłem sobie tego Jerza, jak zbiera świerszczyki na zimę. Co niby będzie robił sam tyle czasu w norze? A tak, nie będzie mu się nudzić :) To samo tyczy tego schowanego (przed żoną?) za piecem: oj, ktoś tam niedługo będzie testował na kimś bliskim nowego świerszczyka ;) Pozdrawiam.
Fanaberka Opublikowano 14 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przypomniało mi się jakieś japońskie hai w podobnym stylu, o jakimś owadzie,w którym autor pyta: "czyżby ten świetlik(?) uciekał przed jesienną szarugą" czy coś takiego… :) Pozdrawiam Fanaberkę :-) Tego ze świetlikiem akurat nie pamiętam, ale w japońskich haiku zdarzają się chwile zaskoczenia, zdziwienia, jakieś nagłe myśli. Pozdrawiam Orstona :-)
Fanaberka Opublikowano 14 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja najmocniej przepraszam, ale wyobraziłem sobie tego Jerza, jak zbiera świerszczyki na zimę. Co niby będzie robił sam tyle czasu w norze? A tak, nie będzie mu się nudzić :) To samo tyczy tego schowanego (przed żoną?) za piecem: oj, ktoś tam niedługo będzie testował na kimś bliskim nowego świerszczyka ;) Pozdrawiam. :-D To haiku o jeżu, którego spotkałam przedwczoraj u ujścia Świdra do Wisły. Faceci...
Fanaberka Opublikowano 14 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tłusty jeż się zatoczył gra mu w żołądku -jesienne świerszcze? cmmmok Pani Fann :) dziś coś mam spadziowo E Haiku bomba!! Spadziowo? Hm.
Boskie Kalosze Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tłusty jeż się zatoczył gra mu w żołądku -jesienne świerszcze? cmmmok Pani Fann :) dziś coś mam spadziowo E Haiku bomba!! Spadziowo? Hm. To samo mają renifery i łosie - co roku jakiś pijany zwierzak grasuje jak nie w Norwegii, to w Finlandii, czkając głośno i zataczając się gania dzieci idące do szkoły. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi