Ewa Maria Gomez Opublikowano 7 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 ja się bez ciebie rozkobiecam rozkręcam wszystkie dawne smutki smakuję dziś sprawy przyłóżkowe nie należą do nas twoje zamrożone konta to nie moja bajka zrozum – już nie płaczę że można się rozwodzić nad jakimś innym ciałem
Niewierny Tomasz Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobre i puenta fajna. Jakbym się miał czepiać to tylko tych "smutków" może czymś bardziej interesującym zastąpić? Pozdrawiam
Olesia Apropos Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 talent nam na orgu nowy rośnie:D podoba mi się, nie widzę potrzeby zmian co tam jedne smutki w takim wierszyku, Tomciu, kiedy wszystko inne gra - nie ma róż, bzóff i księżyca:]
Pancolek Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Zgadzam się z Olesią :) najmniej podoba mi się 1 strofa, a reszta-jak najbardziej :) Panią będę czytał uważniej, bo warto :)
Pan poeta Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 umhhu, dobry wiersz, jest talent,
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko te dwa miejsca do zastanowienia. Co daje wprowadzenie smakuję? Że mam dystans do smutków? Muszę, skoro - rozkręcam, to wiemy. Że "sprawy przyłóżkowe"? Skoro "nie należą do nas" - to wiadomo, że jest dystans. Z "bajka" to taka łatwizna (frazeologizm, który mnie tu razi). Reszta bardzo ok. Język, sposób rozprowadzania słów i myśli - kogoś mi przypomina, ale w pozytywnym znaczeniu. pzdr. b
Ewa Maria Gomez Opublikowano 8 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Panie Tomaszu, ale co można zamiast smutków rozkręcać? Pani Olu, mam nadzieję, że wiersze o smutnych gruszkach i wesołych dziewuszkach mam już za sobą. Panie Pancolek(u?), zapraszam pod te moje wypociny i proszę mnie nie oszczędzać. Panie Poeto, kłaniam się. Pani dzie wuszko, cieszy mnie, że chociaż puenta "niezła" :). Panie Bogdanie, podmiot liryczny smakuje życie i (już) nie rozpacza, że nie ma łóżka :), umie się cieszyć wszystkimi - umownie nazwijmy - bardziej przyziemnymi sprawami. Co do "bajki" zapewne ma Pan rację. Zamienić tę frazę na: "to nie moja rzecz"?. Ciekawa jestem - kogo przypomina Panu ten - znowu na wyrost nazwę - styl, ale skoro w pozytywnym znaczeniu - nie będę dociekać. Dziękuję Państwu za tak miłe komentarze.
Niewierny Tomasz Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Srubki;)
Jerzy Rybak Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Zastanawiam się, czy nie przesadzam (?) :) ja się bez ciebie rozkobiecam rozkręcam wszystkie dawne smutki smakuję dziś sprawy przyłóżkowe nie należą do nas nie grzeją mnie twoje zamrożone konta zrozum – już nie płaczę że można się rozwodzić nad jakimś innym ciałem
Ewa Maria Gomez Opublikowano 9 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Raz kozie śmierć. Dziękuję i pozdrawiam.
ksiazkowy mol Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 dobry ++++ pozdrawiam jola :)
IN Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 dwa pierwsze i trzy ostatnie - super, środek już mniej (po lekturze Pani wierszy miałam apetyt na więcej ;)) w każdym razie nie pozostaje bez wrażenia - to moje skromne zdanie jako czytelniczki pozdrawiam, INka
Rekomendowane odpowiedzi