Lady Aj Opublikowano 4 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Są takie puste przestrzenie godzin, kiedy się słowa zmienia w pejzaże; wzrokiem na ścianach pisze się wiersze - - o braku czegoś lub o nadmiarze. Są takie płytkie kałuże spojrzeń, gdzie grzęźniesz w mule mętnego wzroku; wstępujesz w powiek błotniste brzegi i w dno zapadasz się krok po kroku. Są takie śliskie powierzchnie znaczeń, gdy sens zanika w meandrach treści; muskasz palcami słów gładkie brzuchy, nie wiedząc co się w ich wnętrzach mieści. Cisza ugina się pod twym głosem, ale nie pęka, ale nie znika; na tafli ciszy wspomnienia tupią, niczym obcasy o grzbiet chodnika. Spijasz więc echa stuków i szmerów, karmisz się ciszą, a to wciąż mało; trudno zapomnieć, że się pamięta.. pamiętać, że się już zapomniało.
Pan poeta Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 puenta niby dobra, ja bym coś tam zmienił, ale ogólnie wiersz na tak):
Lady Aj Opublikowano 5 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Dziękuję za odwiedziny i za komentarz. Serdecznie pozdrawiam :)
HAYQ Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 bardzo dopracowany wiersz, rym i rytm też ( za to wielki plus), ale.... - żartowałem, nie ma żadnego "ale" - bardzo mi się podoba :) A zażartowałem, bo wiem, że będą zarzuty. Ja ich nie mam, bo i treść i cała reszta mniam. Pozdrawiam.
Lady Aj Opublikowano 5 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Bardzo miło mi się zrobiło HAYQ czytając Twój komentarz, dziękuję i ściskam deszczowo, bo u mnie leje :(
Messalin_Nagietka Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 no i chyba będzie pieśń, jeśli pozwolisz MN ps. nie wiem kiedy ale zbieram wiersze - jednym z nich mógłby być Twój
Lady Aj Opublikowano 6 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Pewnie że pozwolę.. i to jak :)) Dzięki że zajrzałeś, skomentowałeś i że Ci to jakoś gra.. Pozdrowionka ciepłe.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Są takie wiersze, które się czyta Przyjemność przy tym niezmierną mając. Przez lekkie słowa, myśl łatwo chwytasz. Jeszcze pamiętasz, nie zapomniałeś? :)) pozdrawiam Jacek
Dariusz Sokołowski Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sięrmiężny wiersz -tyle do "słowienia", "myślenia" (tudzież logiki czynów bohaterów lirycznech) roztrząsał nie bede. "wymowa"-no zaduma, zadyma, yma, y ma
Lady Aj Opublikowano 7 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Jacku, bardzo dziękuję :) Cieszę się że wpadłeś i mam nadzieję, że mnie całkiem nie zapomniałeś :) Pozdrowionka
Lady Aj Opublikowano 7 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za komentarz, mimo że wierszydło nie przypadło do gustu. Pozdrawiam siermiężnie :))
Lady Aj Opublikowano 7 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 La mirada to z hiszpańskiego spojrzenie, patrzenie, wgląd. Miradas to liczba mnoga. Pozdrawiam miło :)
zak stanisława Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 są takie wiersze co się pamięta co w ucho lekko wpadają same i chciałoby się śpiewać wiedząc że tu się czuje beza me... Lady piknie, pozdrawiamES
Lady Aj Opublikowano 9 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Stasieńko, dziękuję bardzo że tu do mnie zajrzałaś i wielkie dzięki za ten zgrabny komentarzyk. Twoja oddana i na szczęście nie zapomniana Lady Aj Łaj Bum :)) Całusy.
Rekomendowane odpowiedzi