zak stanisława Opublikowano 1 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Wiara nie jest pragnieniem, ona jest wolą, daje siłę. (Coehlo) Zapamiętaj choć słowo z tych wierszy, które wysyłam w zbyt grubych kopertach.W plewy pustosłowia rzucam ziarna treści, wytrwale wierząc, że pragniesz ich słuchać. Przyznam się szczerze, że lubię gdy czytasz wgłębiając się w treści moich rozmyślań. Czasem do serca niepokój się wkrada; czy dobrą w tobie znalazłam przystań. Wyciągam ręce czekając oparcia lecz szczerej więzi brak między nami. Jeżdżąc po świecie, każdą przygodą wypełniam przerwy między wersami. W zgubnym pośpiechu depczę roślinność. Łamię drzewa o mocnych korzeniach. I stop krzyczę szalonemu światu biorąc w dłoń twarze zesztywniałe w gniewach. Nie szukam celu, bo z każdym krokiem dążę do tego co nieuniknione. Na przekór otaczam się pragnieniami, które z reguły nie są spełnione. na słowo szczęście nie dam się nabrać nas dwoje- jednostronne kochanie. Perły wyławiam z wątków półprawdy, choć pragniesz zrobić mi mózgu pranie. Uważnie się wsłuchaj w ułomne słowa, niesione słów drżeniem, rozterką ducha. Posyłam myśli strzępki, gdy nowa klęczę przed bogiem zmieniona skruchą
egzegeta Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Stasiu zastrzegam się, że długich wierszy z reguły nie czytam;) tu wyjątek robię szczególny; "ze sterty wiersz" ---nie lepiej - "z tych wierszy" "w za grubych kopertach" -----nie lepiej - "w zbyt grubych kopertach" "lecz czasami niepokój" ----- nie lepiej - " lecz czasem niepokój" "- wypełnia przerwy między" ----chyba - " - wypełniam przerwy między" "depczę trawy i kwiaty" ---- nie lepiej - "depczę trawę i kwiaty" Nie szukam celu, bo z każdym krokiem dążę do tego co nieuniknione. Zewsząd otaczają mnie pragnienia one pozostają niespełnione. ta strofa bardzo mi się podoba, zwłaszcza dwa pierwsze wersy dalej "niesione drżeniem powiek"---- nie lepiej - "niesione drżącym głosem" To tyle egzegetowych "mądrości" ;))) Pozdrawiam PS. narazie nie komentuję przesłania, skupiłem się na sformułowaniach
zak stanisława Opublikowano 1 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 egze, jak zawsze masz rację, wiersz świeży więc poprawki potrzebne i pomocna dłoń, dzieki serdeczne cmok.cmok
IN Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wbrew temu co kiedyś napisałam, wyjątki od reguł nie są takie złe...;) u Ciebie też przesilenie jesienne? cmoook! :)))
zak stanisława Opublikowano 1 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 tak TO nazywasz? przesilenie? chyba nie jesienne, u mnie mózgowe,he he cmoook,Inuś
IN Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. melankolija ?;)
zak stanisława Opublikowano 1 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 czytaj Marlett, czytaj;))) na zdrowie, Inuś, melan-cholera! hehe
IN Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po Wawie mam podobnie ;)
zak stanisława Opublikowano 1 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 i jak długo to potrwa?????
halina toma Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 a dla mnie poprostu bardzo ladny wiersz , porady egzegety jak zwykle dobre . pozdrawiam serdecznie
zak stanisława Opublikowano 2 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. halino, choć nie znam cię, ale widzę że ty znasz nas dobrze, dzięki za miły ślad.... hej!
IN Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie bój nic, zdążysz napisać grubaśny tomik wierszy ;) cmoook!
zak stanisława Opublikowano 2 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 oj, tak to na pewno!!!!
Ewa_Kos Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Cały wiersz zapamiętam; taki odmienny od dotychczasowych:) Czasem warto trochę więcej napisać, ale trzeba mieć o czym:)) Podoba się - pozdrawiam plusowo :)))) E.Kos (dziób w dół)
ula Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 wiersz dla mnie jak kocyk, będę się nim czasem otulać pozdrawiam, Ulik :)
zak stanisława Opublikowano 2 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Ewuś, pełna współczucia jestem, a nawet więcej... cmok w dziób ^^^^^ w górę! Ulik, oby dał ciepło...ten kocyk, cmok
Judyt Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 no no Stasiu, coś tutaj wykrzesane zostało, dobre do przemyśleń, puenta nie z tej ziemi! pozdrawiam ciepło
zak stanisława Opublikowano 2 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. he he Judytko, wszkszeszam co mogem....puenta do własnej dyspozycji, he he
Lena Achmatowicz Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 drugi raz się przymierzam. znalazłam dobrą złotą myśl: Jeżdżąc po świecie, każdą przygodą wypełniam przerwy między wersami. - jest jeszcze pointa, w której jakoś nie leżą mi te kropeczki. klęczę przed bogiem zmieniona w ... oczywiście nie mój wiersz i być moze pauza na końcu wiersza nie wystarcza i wielokropek musi zostać, jeśli nie, mam na to rozwiązanie: klęczę przed bogiem zmieniona -- serdecznie pozdrawiam lenka
Rekomendowane odpowiedzi