Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

napisałeś 3 zdania, tylko podzieliłeś na wersy. zupełnie nieciekawie potraktowany temat, zero emocji.ot stwierdzenie, no i co? no i sęk w tym, że nic...poczytaj trochę wierszy, zobacz "jak sie to robi".
powodzenia.
pozdrawiam

Opublikowano

zanim zdecydowałam się jak mam o tych osobach napisać, przerabiałam różne wersje. ta wydała mi się nie tyle doskonała co przystępna, bo każdy może wejść w interent i uzyska obszerne info o tym zespole. może dlatego, że wiem na temat tego zespołu sporo tak trudno jest mi napisać o tym inaczej.

jola :)

Opublikowano

nawet nie wiesz jak trudno jest napisać wiersz o tym o czym ja próbowałam. tak jak leśnik czy inny człowiek, który na co dzień obcuje z przyrodą i wie jak jest doskonała będzie miał trudności z jej opisaniem, tak i ja napotykałam trudności w napisaniu o tym zespole.

jola :)

Opublikowano

nie wyszlo , moze zbyt bliski Tobie temat. i nie o konstrukcje mi chodzi ale o sens.

Z umysłem dwunastolatka
Zdolny i szczęśliwy
Żyje w beztroskim
Świecie dziecka
Otoczony opieką
Uczęszcza na terapię
Rozwija zainteresowania
Pamięć, koordynację
Za okazane serce
Daje najszczerszą miłość

beztroski świat dziecka...zapominamy ze dwunastolatek na masę problemów (nie mów mi że moje problemy są głupie one po prosty są - nie wiem skąd ale zostało w). Świat przedstawiony na beztroski nie wygląda, raczej kojarzy mi się szklany klosz, chroniący przed światem.

Uczęszcza na terapię
Rozwija zainteresowania
Pamięć, koordynację

to już pobożne życzenia "tera para petów" bo nie sądze by zawsze to cieszyło i dawało efekty .

inny temat to serce, znam ludzi "pracujących" których znieczulica osiagneła poziom dyskwalifikujący do pracy z upośledzonymi...i ci również nie zawsze odpłacają miłością.
temat bardzo trudny ale z możliwoscią przedstawienia z wielu perspektyw
a swoją drogą to skojarzyło mi się to również z alkoholikami którzy przestają pic;) dużo sie zgadza;)
pozdrawiam.
odtwarzacz twarzy

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Migrena mi właśnie też odpowiada, ale ja już tak mam, że zaczynam kombinować. A, że akurat na taką wersję? Myślę, że byłaby bardziej czytelna, ale niech tam... Zostanie tak jak jest :)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

No to tu mamy odmienne zdania, ja tam swoją poezję uważam za dość szorstką, a Twoje "i niech cisza domknie wiersz" mogłoby, przynajmniej ten wiersz, złagodzić. Choć nie będę ukrywać, że podoba mi się to, że widzisz w niej subtelność Tu odpiszę tylko tak. Do mnie Twoje wiersze trafiają, podoba mi się i Twój styl i tematy o jakich piszesz, bardzo. Jeszcze raz, dziękuję :)     Aaaa i zanim zapomnę. Ja nie raz potrafiłam doprowadzić do tego, że z wiersza nie zostało nic, bo co chwilę coś, albo to, albo tamto nie pasowało, więc wiem o czym mówisz.
    • @Alicja_Wysocka Alicjo a Twój komentarz przecudny-:)…zapachniało „mgiełką”” prawdą w kolorze soczystej zieleni mnie realistkę…” oczarowało…nie wiem…ale wiem że lubię Twoje komentarze przemyślane też…Pozdrowienia
    • ładnie - piosenkowo   "Łatwo pisać o miłości" lecz dać miłość bardzo trudno się poświęcić być pomocnym dbać by życie było cudne   znieść ze skruchą wszelkie trudy być najlepszym przyjacielem wciąż coś tworzyć sobą slużyć niech dzień szary jest niedzielą :)
    • Stuknęliśmy się dzisiaj z przyjacielem ośmioma zero procent. Uczyniliśmy tak z toastem na zdrowie. A potem zaczęliśmy nieco rozrabiać. Gdyby napitek nie był zero procent, a dużo mocniejszy, to może by nas nieco zmogło, a zatem nie powstałby ten swego rodzaju bałagan, również, a może przede wszystkim, intelektualny. Taka to teoria na poczekaniu. Teoria dobra – jak każda inna – w świecie, który już na wszystko ma teorię, na niejedno po kilka ich nawet, jedna mądrzejsza od drugiej, druga głupsza od drugiej, aż kłócą się ze sobą i wzajemnie wykluczają. A co z praktyką? Cóż, praktyka zwyczajowo troszkę niedomaga, no ale w końcu jest przecież tylko nieco niedocenianą lub ciut przecenianą praktyką.   Pod Olsztynem, 24.07.2025r.
    • @Waldemar_Talar_Talar mam nadzieję, Waldemar, że tak to brzmi.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję i pozdrawiam.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...