Marlett Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 drżę jak krucha wierzba każdy dzień w osobny listek zwijam chowam do ciepłej kieszeni wewnętrznej –tak jest bezpiecznie nie patrz stale przez okno zacznij wić gniazdo w dolinie wysokich traw nie ugnie cisza nim się staniemy pragnieniem czas przed nami się ukrył jeszcze do snu nie kołysz
egzegeta Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Marlett ta "wewnętrzna" nic nie wnosi - jeśli ciepła, to nie ważne czy zewnętrzna czy wewnętrzna pozdrawiam
adam sosna Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 wewnętrzna - jak dla mnie -> tajemnicza też +
Don_Kebabbo Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 W wewnętrznej jest mniejsza szansa na to, że ktoś (coś) je wykradnie. Usunąłbym pierwszą literę w "schowam", bo to przejście z czasu teraźniejszego do przyszłego nie bardzo tu pasuje, moim zdaniem. Po tej korekcie pierwsza strofa jak najbardziej, ale z pozostałych nic dla siebie nie potrafię wyciągnąć. Pozdrawiam.
Jemall Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co do czasu nie mam zastrzeżeń, w pierwszej zwrotce i drugiej zwrotce powtarza się motyw teraz --> później zakończony odwołaniem się do czasu w trzeciej. Zmieniłbym być może na "nie patrzę stale w okno", co ma inny sens, ale znosi stojące obok siebie polecenia: patrz i zacznij. Chowam do wewnętrznej kieszeni - będę sobie rozwijał :) Pozdrawiam!
zak stanisława Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 ponieważ wierzba ma listki cienkie i jest ich duuuuzo, więc dni tez masz duzo do zwijania, praca trochę nudna, ale jesli jest ktoś kto gniazdo wije,( Plka , go popędza) da sie wytrzymać... ale czy nie za bardzo zaaferuje się twoja Plka na tym zwijaniu?; ominie b. ważne sprawy???? a czas mimo, iż się ukrył może być podstępny... podobasiem kłaniam się, cmokeS Marlettt
Marlett Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Egzege! Wewnętrzna -wnosi wiele. Ciekawa jestem czy cenne rzeczy nosisz w byle jakiej kieszeni? PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adam! Wewnętrzna zawsze bliżej:)) To nie tajemnica. PozdrawiaM.
IN Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 pisałam w W że podoba mi się nastrój tego wiersza nadal się podoba najbardziej pierwsza i ostatnia strofka +++ hej, Marlett
Ewa_Kos Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 U Ciebie jak zawsze miło i troszkę zagadkowo:)) Pozdrawiam serdecznie i dobrze się czytało z podobaniem:)))) ! EK
Judyt Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 byłam zobaczyłam posłuchałam zapamiętałam odeszłam pozdrawiam:)
Judyt Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 byłam zobaczyłam posłuchałam zapamiętałam odeszłam pozdrawiam:)
Marlett Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Don K. Dzięki z uwagę ,idę za nię. Uśmiechu.
Marlett Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co do czasu nie mam zastrzeżeń, w pierwszej zwrotce i drugiej zwrotce powtarza się motyw teraz --> później zakończony odwołaniem się do czasu w trzeciej. Zmieniłbym być może na "nie patrzę stale w okno", co ma inny sens, ale znosi stojące obok siebie polecenia: patrz i zacznij. Chowam do wewnętrznej kieszeni - będę sobie rozwijał :) Pozdrawiam! Jamell! "nie patrzę stale w okno'' Nie mogę zmienić ponieważ zmienasz mi sens,a nie o to mi idzie. Dzięki z poświęcony czas.PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stani! Dużo, no bo jeszcze wiele dni przed peelką, a każdy dzień wart chowania do cipłej kieszeni. Każdy dzień to ważna sprawa:)) CmokaM.
Marlett Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. INko! Dzięki za podobanie. Radości.
Beenie M Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 chowam do ciepłej kieszeni wewnętrznej –tak jest bezpiecznie wyrzuciłabym ciepłej - każda wewnętrzna kieszeń jest ciepła ech, te listki :))) pozdrawiam serdecznie
Marlett Opublikowano 1 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo! Zawsze jesteś milutko widziana i dzięki za podobanie. Radości.
Marlett Opublikowano 1 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt ! Najważniejsze ,że byłaś - dziękuję. a że odchodzisz -zasmucasz mnie czasem. Serdeczności.
Marlett Opublikowano 1 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Beenie! Jeszcze cieplej jeśli coś ją dogrzeje, ...może gorące serce:)))) Dzięki wielkie. Serdeczności.
Rekomendowane odpowiedzi