Messalin_Nagietka Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 bajka o ręczniku frote z prudnickiej fabryki i o księżniczce co na ziarnku ryżu nie spała nie pamiętam igrzysk z Seulu, interesowały mnie tyle co ryż w pobliskim Kongwo-do, a ryż przesączony, odparowany, zawinięty w ręcznik, taki jaki dostałem w prezencie wraz ze zdjęciem zachodzącym Afryką świadomy mostu metafory pod którym Prudka kreśliła olimpijskie koła, po cieniu chmur i barwie zgadywałem szerokość i długość geograficzną, do diaska, ręcznik był niewymiarowy, może z powodu nierównego ukształtowania powierzchni ziemi, lub tej bryłowatości, przyrównującej do ziarnka ryżu - pamięć igrzysk w Seulu albo księżniczki, bo z grochem w ręczniku nie próbowałem i tak czy siak interes by się nie udał bo frote produkcji polskiej, i czas i nie miejsce, i okoliczności zdobycia czegokolwiek nie graniczą już z cudem kolejki, z której wypadłem jak z amerykańskiego snu lub reprezentacji Antarktydy, stąd - Prudnika
Fanaberka Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Messa, a czyj to wiersz??? ;)
Messalin_Nagietka Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Messa, a czyj to wiersz??? ;) mój MN ps. zaczęli mnie wyzywać od wiesniaków to i trza pokazać seul
Fanaberka Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz płynie, lekko i delikatnie. Momenty są: "albo księżniczki, bo z grochem w ręczniku nie próbowałem" Czyli z księżniczką owszem? Oj narratorze, narratorze :-))) Podoba mi się. Zaczęłam pogrubiać to, co najbardziej, ale wyszłam z tego - za dużo by było. Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz płynie, lekko i delikatnie. Momenty są: "albo księżniczki, bo z grochem w ręczniku nie próbowałem" Czyli z księżniczką owszem? Oj narratorze, narratorze :-))) Podoba mi się. Zaczęłam pogrubiać to, co najbardziej, ale wyszłam z tego - za dużo by było. Pozdrawiam. tak ręcznik też dostałem pogrubiony ale po pierwszym praniu zrobił się delikatnie mówiąc unformated a wiersz? miałem cel zabawić czytelnika MN
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Kol. Witku, toż to czysta proza, jak Bóg Miły, i nie uratują nawet tego niejakie i niekiedy rymy! "przyrównującej do ziarnka ryżu - pamięć igrzysk w Seulu" - tum sie zgubił co do czego i w jaki sposób ;) (może: przyrównywanej?) ;) pzdr. b
Messalin_Nagietka Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to co poprawić? jeśli łaska? bo ręcznik jak rzeka dostałem po wygranej powiatowej piosence radzieckiej w miescie Prudniku lat temu że ho ho MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czyli, ze nie z tej strony według Ciebie - rozumiem MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdzie mam wrócić? MN
Jimmy_Jordan Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 złe czasy na orgu, pamiętam rok temu (mniej więcej) było tak pięknie, ludzie się rozwijać mogli jakoś pisz pisz messa, będę kibicował pozdrawiam Jimmy ps a jak wieśniaki się na ten seul w worku nabiorą i jak kota opłacą to nawet zaklaskam
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kol. Witku ;) - to był żart, nie czujesz? Czy kiedykolwiek tak - per kol. - do Ciebie gadałem, Przyjacielu? ;)
amehob Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdzie mam wrócić? MN Wróć do stylu, jaki u Ciebie lubię, wróć do bajań :)) pozdrówka:) Ten, co wyżej (wiersz), czyta się płynnie, może się podobać, ale wolę Cię w w Twojej tradycji :)) Am.
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kol. Witku ;) - to był żart, nie czujesz? Czy kiedykolwiek tak - per kol. - do Ciebie gadałem, Przyjacielu? ;) ok - Bogdan - dzięki za wejście za przeczytanie a ręcznik chcesz w nagrodę? MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdzie mam wrócić? MN Wróć do stylu, jaki u Ciebie lubię, wróć do bajań :)) pozdrówka:) Ten, co wyżej (wiersz), czyta się płynnie, może się podobać, ale wolę Cię w w Twojej tradycji :)) Am. ok - wrócę niebawem muszę odpocząć dzięki Amehob MN
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Na ręczniku sobie siądziemy przy następnym spotkaniu, ok? (musi być nad wodą! ;) b.
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok - hihi, zbudujemy żagiel MN
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok - hihi, zbudujemy żagiel MN Panowie ostrożnie przy stawianiu masztów :)))) PS powiedz Witku otwarcie czy żartujesz za żarcie bo za wzięcie nie musisz Ty nie boisz się utyć
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok - hihi, zbudujemy żagiel MN Panowie ostrożnie przy stawianiu masztów :)))) PS powiedz Witku otwarcie czy żartujesz za żarcie bo za wzięcie nie musisz Ty nie boisz się utyć za czy przeciw czy niby to są masztowogdyby olimpijskich wyników wydziarganych w ręczniku malowanych wprost z głowy na polach ryżowych, hi MN ps. Jacku to są wspomnienia, urywki, kadry
Rekomendowane odpowiedzi