Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Jesień przemiła pani Uroków ma tysiące, Srebrem ciebie omami, Biciem serca gorącym. Przyjdzie naglym marzeniem Mgiełką zasnuje oczy I gorącym pragnieniem Może jeszcze zaskoczyć. Potrafi wznieść na szczyty Czułości i rozkoszy, By nagle z wielkim krzykiem Na sam dół się stoczyć. Skropić policzki łzami, Jakby rzęsistym deszczem. Odświeżyć dawne rany Jednym nieczułym gestem. Jesień to zbiór owoców: Tych słodkich i tych gorzkich, Tych hodowanych w pocie I tych co same rosły. Jesień to czas wieczorów, Refleksji i nadziei, Dla ciebie szansa spora By jeszcze siebie zmienić. Na odlot samolot czeka gdzieś za horyzont powiek. Nieważne: cieć, poeta Odleci dobry człowiek.
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 gdy jesień się już na dobre zjesieni zlatujemy zeschli do swych cieni bo tam najbliżej myśli i gorąca wcale nie ze słońca MN
Marlett Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Jacku! Przyjdzie naglym marzeniem Mgiełką zasnuje oczy I gorącym pragnieniem Może jeszcze zaskoczyć Jesień, cudna pora. Jest w niej wszystko czego dusza zapragnie ....kolory ,smaki ,wiele ciepła .. poeta,ach! Serdeczności.
wypłosz pospolity Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 pamiętasz.. była jesień.. i co z tego? pozdr w.p.
Marlett Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ..i co z takich komentarzy?...wypłoszu.
Sylwester_Lasota Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 ... choć szron na głowie... w duszy ciągle maj! ładny wierszyk z całkiem niezłym finiszem ;). pomimo pewnej naiwności, podoba mi się. pozdrawiam serdecznie.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli lato minie godnie i z głupotą się nie zbrata jesień płynie Ci swobodnie gdyż jest konsekwencją lata
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. każda pora roku ma swoje uroki Pozdrawiam serdecznie Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie i co z tego? pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może i naiwny: ponoć w jesieni się nic nie zmieni dziękuje i pozdrawiam Jacek
zak stanisława Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Jesień przyniosła i dla mnie drżeń cudowne uniesienie Uroków dała tysiące, zwabiła uczuciem gorącym. Jacku, jesień jest PIękna o każdej porze dnia i nocy wiersz przesympatyczny zabieram do ulu cmokES
PannaBeata Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Kurcze Pan mnie oblał dreszczem powagi. Ludzie niebawem znowu zima!!!:) pozdrawiam.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spokojnie, tylko bez paniki!;))) Jacku, jestem pewien, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Ja na przykład odławiam zwłaszcza Jesień to zbiór owoców: Tych słodkich i tych gorzkich, oraz całą ostatnią strofkę - rzeczywiście udany finisz:) Pozdrawiam, tymczasem jeszcze latem się cieszmy!
Piotr_Jasiński Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 złote liście, wybujałe wrzosy kolie pajęczyn w kroplach rosy długie spacery w brzasku poranka i już pełna grzybów łubianka ;))))
M._Krzywak Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Jacku - za dyskryminacje cieciów masz u mnie minus ;) A za resztę - hm... + Pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. eee... to chyba nie dyskryminacja, a stara prawda = życiowa sprawiedliwość. niektórzy dodają, że jedyna... pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jesienią moja pani nabierasz do życia ochoty urok niesie poranek a dzień w kolorze złotym
Beenie M Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Już o jesieni, Jacku? Bardzo lubię tę porę roku, ale ja jeszcze nie nacieszyłam się latem. urocze lato w ogrodach barwami kwiatów mnie mami na ucztę ślą zaproszenia łąki pachnące ziołami więc zanim jesień zawita i wyrwie mnie z objęć lata to nim się muszę nacieszyć z nią później będę się bratać Pozdrawiam serdecznie :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a po zimie przyjdzie wiosna znów przybierzesz inną postać aby znowu przeżyć lato by być piękną i bogatą...... pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to fakt - jedne owoce są dzięki naszej ciężkiej pracy a inne same rosną i mają smaki nieprzewidywalne dziękuję i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi