Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Lato deszczem płynące, Przykryte zasłon chmurami. Oczy firanką powiek Zakryte i mokre łzami. Smutek pełza po ziemi Mgłą, co nad łąką się kłębi. Ludzie zimnem skuleni Pragnący jeszcze coś spełnić. Czekają ciepła słońca, Żółtych promieni nadziei, Niechcianych chorób końca, Kogoś, kto życie ich zmieni. A Ziemia stale krąży Od wieków tym samym szlakiem. Człowiek - gna aby zdążyć, Choć wszystko jest byle jakie.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Tak to prawda. Pozdrawiam.
Ewa_Kos Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 choć wszystko jest byle jakie to jednak podążać trzeba żeby choć troszkę zasłużyć na skromny kawłek nieba:) pogody ducha Jacku - wiersz na niepogodę, ale ma się poprawić:))) Pozdrawiam serdecznie:))) EK
Marlett Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Jacku! jest czas na słońce i na deszcz na smutki i na ducha pogodę Serdeczności:)))
Waldemar Talar Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 wiersz życiowy , zmusza do refleksji. pozdrawiam Waldemar
Messalin_Nagietka Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 A ziemia szlakiem dartym rysuje le(o)tni(y) napis czemu człowieku miast we mnie o lecie się w niebo gapisz Jacku przepraszam, hihihi,ale nie wytrzymałem troszkę zmieniłem końcówkę - dla uśmiechu MN ps. jeszcze raz dzięki za POPa
Makar Bora Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Też chciałbym zadać podobne pytanie, jak Messalin N. Gdzie się podział optymizm? Te trochę deszczu nie może tak dołować. Jedna czwarta świata cierpi na suszę, co mają tam mówić? Pozdr.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czasami wszystko szare i byle jakie Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i do tego kawałka jakiś dodatek malutki masło z kurczaka pałka może kieliszek wódki :))) Pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nawet na to co bardzo chcesz a z wielu względów nie zawsze możesz :)))))) Pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w ziemie będę się gapił pewno przez całe wieki a teraz w niebo spoglądam szukając słońca i śmiechu
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę deszczu nigdy nie dołuje, ale nastroje miewamy różne Pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za wizytę - miło że dostrzegłeś coś więcej. Właśnie rozmawialiśmy na POP-ie, że obecnie to trzeba metaforą między oczy i wiersz jest cool pozdrawiam Jacek
amehob Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 lubię taką poezję :) i siąpi brudząc czółenka wlepione wzrokiem w kałuże zachmurność wyżej nie sięga a ja się brudzę i nudzę oczy schlapane przedczasem splin niczym trąba do ziemii chodź napijemy się razem a wszystko się zazieleni pozdrawiam miło:)
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Nie bądże smutny Jacku powiem, co dawno wiesz gdyby tak jaka dziewczyna, to mógłby padać ten deszcz I niechby ta parasolka była maleńka jak chciałam coby kropelka deszczu, pomiędzy Was nie wsiąkała To wtedy byś miły Jacku pisał tu wiersze, zaręczam a w każdym kawałek nieba był, oraz cudna tęcza
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Uśmiech się!:) No! Już! A wiersz? Cóż, tym razem średnia krajowa Jacku. Ale rzecz jasna bez zarzutów, po prostu zbyt szybko z głowy wypada. Pozdrawiam:)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Więc pijmy, więc pijmy do dna a w głowie szum, muzyka gra smutki precz, smutki precz do nas na radość już najwyższy czas :))) serdecznie pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mam ja trzy dziewczyny dają dużo uciech jednak sobie czasem coś posmucić muszę wiersze sobie czytam i posmyram wenę ej jak se posmucę to radość docenię :)))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za średnią krajową (im szybciej wleci tym szybciej wypadnie) Pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to Góral jesteś Jacku od samiuśkich Tater descyk Cie wykompał, wykołysał wiater? :)
Rekomendowane odpowiedzi