wloczykij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Bez Ciebie - rzeczywistość waży 200 ton nieociosany obelisk uciskający na skronie Bez Ciebie - wszystko da się zmieścić w cm³ tyle ma znaczenia suma sensów więcej bez-sensu Bez Ciebie spacer w deszczu po wyschniętym menisku kałuż w samotności rodzi pragnienie drugiej kropli Bez Ciebie trudniej zrobić krok parę prostych spraw zakręcić kran jajecznice z pomidorami
MarianKon Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jakbyś obelisku nie wygładzał i tak będzie ci skronie rozwalał ogólnie maksymalnie średnio gratuluję
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Doceniam szczerość i dość swobodne, nie naznaczone egzaltacją podejście do tematu. Tekst jednak kuleje, trzeba go jeszcze dopracować. Pozdrawiam:)
wloczykij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Dzięki za komentarz chociaż nie sadziłem, że krytyka będzie się opierać na logicznej argumentacji tekstu "Uciskający na skronie" - nie mogło być zbyteczne starałem się opisać to co czuje. Chodziło o wyrażenie siebie nie o pusto słowie "Jak menisk może być wyschnięty" - cenie krytykę i o to tu właściwie chodzi, ale poezja to nie fizyka :) Ale dziękuje i mam nadzieje, że następnym razem bardziej sie spodoba Pozdrawiam serdecznie! :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aż tak panu dopiekli wcześniej? Co do tego wyschniętego menisku kałuż, to ok, już się nie czepiam - w gruncie rzeczy mogę to sobie wyobrazić/skojarzyć:) Ma pan literóweczkę w "jajecznicę" - jeśli już musi zostać, to niech chociaż będzie z "ę";) Ja również mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej, choć - jak napisałem - ten tekst nie jest przecież pozbawiony wartości. Pozdrawiam.
wloczykij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Szczerze dziękuje za krytykę i naprawdę nie chodziło mi o obronę przed nią. Ale mam nadzieję Bartoszu, że rozumiesz o co mi chodziło :) To moje początki w dziedzinie poezji i jak na razie staram się wyrazić to co myślę/czuje za pomocą jeszcze młodej formy Tak więc dziękuje za wskazówki :) Pozdrawiam!
ksiazkowy mol Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 trochę krzywy ma kręgosłup, warto go wyprostować, szczególnie ostatni wers w ostatniej strofie. mimo wszystko nie jest tak bardzo zły. Jola :)
Rekomendowane odpowiedzi