Krzysztof Adam Meler Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 kocham gdy mówisz wolę bez w letargu naszych dwóch uniesień nieprzedstawione świt i zmierzch się spotykają w gąszczu lesie się spotykają w lesie gęstym co noc się bawią w chowanego gdy on do chodzi zwykle pierwszy a ona łapie go za jego i jakoś dźwięcznie mówi bęc ustaje zamiar i świadomość nieodgadniony minął lęk a mijaj miło ich imionom krzyczała głośno Igor bierz a Igor do niej dawaj Ania ach Igor Igor dobrze wiesz ach dawaj dawaj dawaj Ania i nie wytrzymał gąszczu las rumieńcem spłonął a z popiołów popłynął eter w cały świat i echo puste jego gromów tu wciąż wędruje och i ach aż nas przeleci całkiem do dna rumieniec sięgnie samych pach a pot strumieniem źródła ognia a tu wciąż słychać och i ach tą nocą senną w głośnym lesie na Ani Igor na nim gwiazd kołderki cienkiej puch uniesień
Mr._Żubr Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Jak dla mnie kolejne zaskoczenie w Pańskiej twórczości. Pierwsza i trzecia strofa najciekawsze zdecydowanie, choć każda z nich ciekawa w zupełnie inny sposób. No i zakończenie bardzo ładne. "się spotykają w lesie gęstym" -> tu szyk jakiś taki nie polski. "Spotykają się" zabiło by rytm, więc nie wiem, jak to zmienić. To tyle. Ogólnie, po raz kolejny spory plus. Pozdrawiam.
Pan poeta Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 b.dobrze ujęty temat, myślę że ta pierwsza zwrotka rokuje nadzieje na wiersze białe, natomiast te pozostałe(zwrotki) są jak najbardziej na tak! pzodrawiam!
Cecylia Pierugg Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 a imiona to skąd żeś wytrzasnął :P rozwijasz się szybciutko nie wiem co powiedzieć o tym utworze na pewno da się go przeczytać nie tak jak inne z Bez limitu :P więc plus pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Perwersji tu nijakiej nie widzę :) kocham gdy mówisz ja wolę bez wycięłabym ja i dała w jednym wersie. Poza tym, jeśli idzie o erotyki, preferuję subtelność, dlatego razi mnie w puencie słowo 'grzmocą' Ale może to tylko ja taka dziwna jestem. Pozdrawiam :)
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie dziwna, a subtelna. Już mi na innym forum radzili, że pointa szpeci - niedługo poprawię. Pozdrawiam i dziękuję za ocenę - K.A.M. PS Nie rozumiem uwagi o literce:/ Co mam z nią czynić? Tu nie ma samotnego "a"...
kaja-maja28 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Igor zielone sny miał:) Podoba mi się,tylko w 2giej zwrotce ostatni werset bym zmieniła Pozdrawiam milutko
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Istnieje w języku polskim określenie "las gąszczu". "Do chodzi" to celowa aliteracja żeby uniknąć zbyt jasnych skojarzeń;) Za uwagi i czujność dziękuję. Pozdrawiam - K.A.M.
kaja-maja28 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak masz rację Krzysztofie,ja napisałam jak bym to ja widziała poprostu tak mi się lepiej czytało Pozdrawiam milutko:)
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak masz rację Krzysztofie,ja napisałam jak bym to ja widziała poprostu tak mi się lepiej czytało Pozdrawiam milutko:) Dobrze, że się rozumiemy. Myślałem po prostu, że sądzisz, iż nieświadomie zbykowałem;) Pozdrawiam - K. A. M.
kaja-maja28 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak masz rację Krzysztofie,ja napisałam jak bym to ja widziała poprostu tak mi się lepiej czytało Pozdrawiam milutko:) Dobrze, że się rozumiemy. Myślałem po prostu, że sądzisz, iż nieświadomie zbykowałem;) Pozdrawiam - K. A. M. No nie powiem,że mnie to zastanowiło,ale wiersz mi się podoba Pozdrawiam milutko
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Sorki, źle mi się skopiowało. Widziałbym to tak:kocham gdy mówisz... wolę bez Dwuznaczność słowa 'bez' bardziej rzuca się w oczy :) A wracając jeszcze do treści erotyku, to albo calutki jest koronkowym i subtelnym majstersztyczkiem (takie wolę) Albo innej maści - zbereźny, brutalny, ordynarny czy świntuszny. A ten jest taki pomieszany. :)
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem, że "brutalny" jest koniec? Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam - K. A. M.
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej ordynarny :)
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej ordynarny :) Chyba skoczę z mostu;) Poprawię, ale póki co szukam silnej, ale subtelnej metafory. Pozdrawiam - K. A. M.
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Delikatność jest siłą, powiem więcej, jest potęgą, nie lekceważ jej. Z mostu? Mieszkasz nad rzeką? :)))
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Delikatność jest siłą, powiem więcej, jest potęgą, nie lekceważ jej. Z mostu? Mieszkasz nad rzeką? :))) Się śmieje... Mamo:D
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zmieniony koniec. Jak teraz?
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Jutro zajrzę, wybacz, wstaję wcześnie.Pa!
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ok;)
Rekomendowane odpowiedzi