Tomasz roman Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 w groby patrzę, w groby wierzę mogiła prawi jak dom - w otchłani lubą przestrzenią cialo okryje ciepłem, robactwem i wodą obmyje stopy, pliczki, samą skórę i kości... ja tylko nadzieją żyję - faktem nie ma brata, taty i matki jest ciemno, ponuro, gwarno cząstki gleby między sobą gwarzą kto i jak, nikt cię nie przytuli...! i z błękitem jest marno...! i tylko upiory tak marzą.... czy wolisz milczenie, czy głośny krzyk czy śpisz,czy głodny,czy spragniony chodu brak ci wolności, brak tchu, niewoli styk wielbisz tylko ostatni podarunek... od wspaniałego losu. możnoś nowego płodu....
Czarna Perła Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 ach..odwdzieczę się komentarzem..mimo iż wiersz mi sie podoba, to komentarz nie będzie tak miły jak Twój... w czwartym wersie przed "i" wycięłabym przecinek "matuli" zmieniłabym na "matki" te trzykropki i wykrzykniki to też tam nie stroją (tzn. wg mnie...) "czy śpisz,czy głodny,czy spragniony chodu brak ci wolności,brak tchu,brak głodu..." -> głód w zbyt dużym zagęszczeniu tu sie pojawił... i czy tam miałbyć "chodu" od chód? czy miał być chłód? mimo wszystko podoba się pomysł :) cz.p.
Tomasz roman Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 zmieniłemtak jak chciałaś, jest dobrze...?
Czarna Perła Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 to nie miało być jak ja chcę..tylko, czy to jest Twoje! pracuj nad sobą, przemyśl zmiany proponowane przez innych być może inni to skrytykują, wiec przemyśl krytykę i zmieniaj wg własnego uznania, a nie wszystko, co ktoś powie... jak dla mnie jest lepsze niż 20 min temu :)
Rekomendowane odpowiedzi