Czarna Perła Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 jeszcze wczoraj sen gęstniał jej na twarzy dzisiaj rytmiczna bezsenność wiersz nakarmiony nocą mała niestrawność o 4 nad ranem świt – stop szlachetny ulepiony z najpiękniejszych kolorów nocy i dnia powietrze czyste jak wódka życie na śmierć zapomniało przyjść serce – zgasła grudka światła
Tomasz roman Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 bardzo dobry plus, temat dobry, pomysł i wykonanie, aczkoliwek trochę za krótki, puetna super, pozdrawiam/...
Czarna Perła Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 a dziękuję..w sumie to miałam dać na forum a nie warsztat..ale w sumie dobrze, może jeszcze ktoś coś wynajdzie coś do poprawki :) ...i znów literówka w tytule... kłaniam się cz.p.
M._Krzywak Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Tak zajrzałem do poprawek, ale nie widzę za bardzo, że tutaj coś jest do zmiany. Boję się trochę tego wersu "sen gęstniał", ale jeżeli intuicja mnie nie myli, to gdzieś tutaj tkwi wątek erotyczny (rytmiczna bezsenność) i w tym kontekście pasuje. Puenta znacznie wybija mnie z tonu, chociaż jest bardzo plastyczna. Czyli - jeżeli źle odczytałem, to wtedy "sen gęstniał" i "rytmiczne" wywalić, bo wprowadzają taki nastrój.
zak stanisława Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 tak Majkel ma rację, jeśli serce zgasło, to sen rozrzedzał się raczej niż gęstniał, chociaż kto wie jak jest ze śmiercią..... cmokeS Perełko , ładny wiersz
Mr.Suicide Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 rytmiczna bezsenność wiersz nakarmiony nocą mała niestrawność o 4 nad ranem 'rytmiczna bezsenność' spokojnie może się kojarzyć, jak i moim poprzednikom z upojną nocą. tym bardziej, kolejna fraza 'wiersz nakarmiony nocą' może w tym utwierdzać. 'mała niestrawność o 4 nad ranem' - i dalej - peel mógł nieco wypić, co by go bardziej miało otworzyć przed ukochaną osobą, etc. chociaż kto go tam wie. może tak interpretacja jest dość płytka. może się mylę razem z moimi poprzednikami. wszystko zależy od punktu widzenia. momentami bardzo plastyczne obrazy i to mnie się bardzo podoba. ogólnie na plus. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi