Przemysław Walczak Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 nie bawmy się już to boli jednym gestem niszczysz origami niedomówień suweniry półuśmiechów savoir-vivre nakazuje wysłać widokówkę z odległej krainy homarów kiczowatych zachodów słońca i splecionych dłoni na plaży czytasz pisarzy amerykańskich, nie masz czasu czuć smaku wilgotnych oczu kolekcjonujesz szafiry, przypominają samotność
wesoły grabarz Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 wie Pan Panie Przemysławie, z Pana mogą być ludzie ;d póki co to jszcze nie na talerzu, nachalnie nieco - po co to "kiczowate"? duuużo lepiej by było bez pointa bardzo na nie origami niedomówień - b. na tak czekam na kolejne poważnie pzd.
Przemysław Walczak Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Dziękuję za opinię i przyjmuję zastrzeżenia co do drugiej strofy. Może coś uda się z tym zrobić. Pozdrawiam
bona Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 "suweniry półuśmiechów" - tego też bym się pozbyła, dalej jak poprzednik Pozdrawiam:)
Przemysław Walczak Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Owszem, można.:-)
Oxyvia Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 A ja nie bardzo rozumiem to "origami niedomówień". Bardziej już przemawiają do mnie "suweniry półuśmiechów" - to jest jasne. Kolekcję szafirów też można zinterpretować, np. jako wspomnienia, smutne, bo niebieskie (to kolor smutku) i chłodne, bo kamienie - wspomnienia o kimś, z kim bohater/ka wiersza się rozstał/a. A teraz widzi na plaży "splecione dłonie" zakochanych i tym silniej odczuwa swoją samotność. Ładny wiersz, ogólnie mi się podoba.
Tomasz roman Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 popatrzćie sobie na osobę imieniem Krzysztof Adam ..., na bez limitu, i warsztacie powiem tyle.. warto//
Przemysław Walczak Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Panie Tomaszu, jak będę chciał poczytać wiersze Pana Krzysztofa, to sobie je poczytam. Tutaj jest jednak miejsce na komentowanie mojego wiersza, a nie na podobny lans.
magda Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam panie Przemysławie :) trzy pierwsze wersy dobre, cztery w sumie - te suweniry mi nie do końca leżą ale nie są złe. origami niedomówień kapitalne. reszta niestety do mnie nie przemawia, pomino bardzo osobistych skojarzeń pocztówkowych. Jest wyrzut, brakuje silnej puenty. jakby tak podciągnąć resztę do tego origami... temat jest, przydałoby się zdynamizować ekspresję. warte szlifu zdaje mi się. pozdrawiam serdecznie, m.
Rekomendowane odpowiedzi