kall Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 cisza. teraz ćmy tworzą słowa - zastępują przecinki w nocnych opowiadaniach niejeden cień gra w klasy - te majątkowe i szkolne ucząc bogatej tabliczki uwierzenia cisza. w takich chwilach dzielę każdy twój włos na czworo - parszywe metody - wszystkie tak samo pachną desperacją
Oscar Dziki Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Co to jest metora? jakiś neologizm? od czego? metafora z czymś? Ćmy tworzą słowa zastępując przecinki, Tzn, że spójniki? Mnie to się asocjuje z popularnym spójnikiem "kurwa". Dla mnie to ten cały wiersz nie ma sensu. Sytuacja liryczna mglista jakbym doznał jaskry. Taka bla bla bla impresja, z której nic nie wynika. Pozdrawiam.
kall Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miała być metoda. więc nie neologizm a zwykła literówka. a spójniki mogą być różne. kwadratowe i podłużne. nie tylko wulgarne;) no nic: skoro się nie widzi, nic na to nie poradzę. pozdrawiam kal.
Tomasz roman Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 jak dobrze znowu być na forum... P.S prawie miesiąc przerwy...!
a._mrozinski Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 mam mieszane uczucia.. są miejsca świetne, sa te gorsze. myślę jednak, że do sukcesu zabrakło dobrego zakończenia - to, które jest odstaje od reszty, nie ma tego nastroju.
magikk Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Nie wiele z tego rozumiem, ale nie da się ukryć, że chociaż niezłe słowa zostały użyte w tej całej kombinacji. Osobiście byłbym rad gdyby autorka wyjaśniła co nieco. Pozdrawiam;)
Niewierny Tomasz Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Ja bym te "cisze" wywalił, bo nie dość, że kropki po nich - jako jedyne w tekście, to same w sobie nie wzbogacają tekstu. Jakie to ma znaczenie, że jest cicho? rozumiem cisza jako brak kogoś, ale to z tekstu można wyczytać. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi